ΚΟΣΜΟΣ

Για σεξουαλική επίθεση κατηγορείται και ο Μπιλ Κλίντον

Ο Μπιλ Κλίντον βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης από τέσσερις γυναίκες πίσω στο 2000, όταν ο πρώην πρόεδρος συνεργαζόταν με τον δισεκατομμυριούχο playboy Ron Burkle και φιλοξενούνταν στο ιδιωτικό του αεροπλάνο, γνωστό και ως Air F ** k One.

Τις νέες αποκαλύψεις φέρνει στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Οι τέσσερις γυναίκες, χαμηλόβαθμες νεαρές υπάλληλοι σε εταιρίες του Burkle, ισχυρίζονται οτι ο Κλίντον χρησιμοποίησε τη δύναμη του και τη φιλία του με το αφεντικό τους για να τις παρενοχλήσει σεξουαλικά και έχουν ήδη κινηθεί νομικά, όπως επιβεβαιώνουν και οι νομικοί σύμβουλοι του Κλίντον.

Σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι συζητήσεις αυτές οι τέσσερις γυναίκες εμφανίζονται έτοιμες να προχωρήσουν σε δημοσιοποίηση των κατηγοριών τους με συνέντευξη τύπου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η υπόθεση είναι σε γνώση της Χίλαρι Κλίντον που είναι εξοργισμένη με τη νέα… σκανδαλιά του συζύγου της καθώς γνωρίζει ότι θα αναβιώσει η συζήτηση για την απόφαση των Δημοκρατικών να υπερασπιστούν στο παρελθόν τον άτακτο Μπιλ.

Ο Κλίντον στο τέλος της δεκαετίας του ’90 υποχρεώθηκε να πληρώσει το ποσό των 850.000 δολαρίων προκειμένου να έρθει σε συμβιβασμό με την Πόλα Τζόουνς, μια υπάλληλο της πολιτείας του Αρκάνσας, στην οποία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν κυβερνήτης, που τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση.

Το σημαντικότερο σκάνδαλο, πάντως, που ταλαιπώρησε τον Μπιλ Κλίντον ήταν αυτό με τη Μόνικα Λεβίνσκι και τον διάσημο λεκέ που άφησε στο φόρεμά της ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ όταν εκείνη ήταν ασκούμενη. Ήταν Ιούλιος του 1998 όταν η Λεβίνσκι ομολόγησε στη Δικαιοσύνη ότι είχε εν μέρει σεξουαλικές σχέσεις με τον Πλανητάρχη και παρέδωσε ως πειστήριο του εγκλήματος το περίφημο μπλε φόρεμα GAP με τον ακόμα πιο περίφημο λεκέ. Εκείνο το θερμό Αύγουστο ο Κλίντον έπαψε να αρνείται τα πάντα και ομολόγησε πως όντως είχε επαφές με τη Λεβίνσκι που περιορίζονταν στο στοματικό έρωτα και τις περιπτύξεις.

Αξιωματούχος των Δημοκρατικών δηλώνει πάντως ότι «ο Μπιλ είναι αγχωμένος στην προοπτική να χρειαστεί να καταθέσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του για μια νέα κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης από τον ίδιο. Γι’ αυτό ελπίζει ότι η νομική του ομάδα θα μπορέσει με έναν τρόπο να σταματήσει τις τέσσερις γυναίκες πριν να δημοσιοποιήσουν την ιστορία του».

Search