ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πατρινός επιχείρησε να ξεγελάσει την ΕΛΑΣ-Ήταν ο επίσημος πραγματογνώμονας-εκτιμητής κοσμημάτων(ΦΩΤΟ)

Επίσημος πραγματογνώμονας-εκτιμητής κοσμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, με έδρα το Κολωνάκι, διορισμένος για την αξιολόγηση των κλοπιμαίων που κατάσχονται στην κατοχή συμμοριών, μεταξύ των οποίων και η «Καμόρα» των Ρομά, συνελήφθη για κλοπή κατασχεθέντων!

Ο 63χρονος απο την Πατρα φέρεται να έκλεβε ακριβά και πολύτιμα κοσμήματα αντικαθιστώντας τα με ψεύτικα ή μικρότερης αξίας, για να παραδοθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στελέχη της Ασφάλειας, που έστελναν σε αυτόν, τα κλοπιμαία που είχαν κατάσχει, έκαναν έρευνα στην επιχείρησή του, και βρήκαν κοσμήματα που είχαν παραποιηθεί ή παρακρατηθεί με τον ίδιο να επικαλείται λάθος λόγω φόρτου εργασίας.

Ο «εκτιμητής» φέρεται να είχε αντικαταστήσει ή κρύψει τα πινάκια αντικειμένων παρακατάθεσης της Ελληνικής Αστυνομίας, με τα κοσμήματα που είχαν κατασχεθεί προς εκτίμηση. Είχε άλλα πινάκια όπου είχε αλλάξει με χειρόγραφες αναφορές τα αντικείμενα, τοποθετώντας και δικές του τιμές.

Οι αστυνομικοί προέβησαν και σε κατ’ οίκον έρευνα, όπου βρήκαν και εκεί μεγάλο αριθμό κοσμημάτων, για τον οποίο εξετάζουν το νόμιμο της κατοχής τους. Μετά από αυτή τη διαπίστωση τα στελέχη της αστυνομίας, προχωρούν σε εκτεταμένη έρευνα, εξετάζοντας όλες τις υποθέσεις, τα κλοπιμαία των οποίων είχε εκτιμήσει, ο 63χρονος εκτιμητής για να διαπιστώσουν και άλλες τυχόν έκνομες ενέργειες.

Search