ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σήμερα στην Πάτρα ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ Βίτορ Μέλο Περέιρα

Με τον πρόεδρο της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα συναντάται σήμερα η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Αχαΐας, στο πλαίσιο της συνάντησης συνεργασίας – ενημέρωσης με τις τοπικές επιτροπές των Ενώσεων και με αφορμή την επίσκεψη του πρώτου στην Αχαική πρωτεύουσα.

Την ΕΠΣ Αχαΐας θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Δημήτρης Σαρρής, ο αναπληρωτής πρόεδρος Τάκης Ανδριόπουλος, καθώς και ο υπεύθυνος εκπαίδευσης Γιώργος Σταθόπουλος, ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Αγγελος Δανιήλ (θα εκπροσωπηθούν ακόμα 9 Ενώσεις), ενώ ο 60χρονος Πορτογάλος που έχει αναλάβει τον ορισμό των διαιτητών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο Τμήμα Διαιτησίας της ΕΠΟ, ενώ θα συνοδεύεται από τα μέλη της ΚΕΔ, Γιάννη Τσαχειλίδη, Δημήτρη Καλύβα, Ιωσηφόγλου.

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα έκανε καριέρα τη δεκαετία του ’90, ως διαιτητής της Primeira Liga από το 1989 μέχρι το 2002 και διαιτητής FIFA από το 1992 μέχρι το 2002, όταν και κρέμασε τη «σφυρίχτρα» του.

Συμμετείχε στα Παγκόσμια Κύπελλα 1998 και 2002 όπου διηύθυνε από δύο αγώνες, ενώ σφύριξε τρία παιχνίδια στο Euro 2000, τον τελικό του Κυπέλλου UEFA 2002, το Super Cup Ευρώπης 2001 και τους τελικούς Κυπέλλου Πορτογαλίας 1995 και 1996. Το 2011 παρέλαβε το Ειδικό Βραβείο της FIFA για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, ενώ διετέλεσε παρατηρητής της UEFA.

Search