GASTRONOMY

Μπουτάκια από κοτόπουλο με σάλτσα από ταχίνι

Αν αναζητάς μία πρωτότυπη συνταγή που θα «γαργαλίσει» ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, τότε δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ταχίνι! Πέρα από το γεγονός ότι είναι ένα φυσικό προϊόν που προσφέρει εξαιρετικά οφέλη στον οργανισμό μας, είναι ιδανικό για να δημιουργήσεις μοναδικά πιάτα, που ξεχωρίζουν. Χάρη στην ιδιαίτερη γεύση του, σου δίνει τη δυνατότητα να προετοιμάσεις εξαιρετικά ενδιαφέροντες δημιουργίες και να ξεφύγεις για λίγο από τις συνηθισμένες συνταγές που έχεις πια βαρεθεί να φτιάχνεις. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας προτείνει τη δική του πεντανόστιμη σάλτσα από ταχίνι, την οποία συνδυάζει με μπουτάκια κοτόπουλου.

Υλικά

4 μπουτάκια κοτόπουλου
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 λεμόνι (τον χυμό)
2 κ.γ. πάπρικα (καυτερή ή μέτρια)
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
5-6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα από ταχίνι

150 γρ. ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Χυμός από μισό λεμόνι
Πιπέρι καγιέν, αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε προσεκτικά τα μπουτάκια κοτόπουλου, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά. Στη συνέχεια, τα αλείφουμε με πάπρικα και κύμινο. Χτυπάμε σε ένα μπολ το λεμόνι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο. Σκεπάζουμε το κοτόπουλο με το λαδολέμονο και το αφήνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για μία ώρα. Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο, ψήνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στο γκριλ, για περίπου 20 λεπτά. Τα γυρίζουμε, μέχρι να κοκκινίσουν και να μαυρίσουν ελαφρώς εξωτερικά. Τα σερβίρουμε ζεστά, με λίγες κουταλιές από σάλτσα ταχινιού.

Για τη σάλτσα από ταχίνι, ανακατεύουμε το λιωμένο σκόρδο με το πιπέρι καγιέν και το αλάτι, μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το ταχίνι, ανακατεύοντας με το πιρούνι. Ολοκληρώνουμε, αραιώνοντας με τον χυμό λεμονιού, ώστε να δημιουργήσουμε μία ομοιογενή σάλτσα.

Search