ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Για καιρό θα έμενε στον καταυλισμό της Εγλυκάδας ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου

«Περιμένω τα παιδιά να με περάσουν στην Αλβανία για να φύγω. Είναι κλειστά τα σύνορα και δεν μπορώ να φύγω τώρα που σκότωσα. Περιμένω να ηρεμήσει λίγο αυτό που έχει γίνει και να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί είναι κλειστοί. Μέχρι ένα μήνα θα κάτσω κλεισμένος εδώ. Δεν θα μου στέλνεις μηνύματα, ούτε τίποτα».

Εντεκα μέρες μετά τον φόνο του 52χρονου ποινικολόγου, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών κατέγραφαν τις συνομιλίες του «ψηλού», του 32χρονου Αλβανού, που πυροβόλησε στο στήθος και τραυμάτισε θανάσιμα τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.
 Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έφθασαν στα ίχνη του από δακτυλικό αποτύπωμά του, που βρέθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του δικηγορικού γραφείου του 52χρονου ποινικολόγου στην οδό Ασκληπιού. Ο 32χρονος ήταν κρατούμενος των φυλακών Κασσάνδρας απ’ όπου απέδρασε αρχές Σεπτεμβρίου, παραβιάζοντας τακτική άδεια. Μετά την ανίχνευση του αποτυπώματός του στη σκηνή του εγκλήματος, αστυνομικοί έκαναν άρση απορρήτου στον αριθμό που είχε δηλώσει στη φυλακή ως τηλέφωνο επικοινωνίας και εντόπισαν το στίγμα του, σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Ριγανόκαμπος, έξω από την Πάτρα.

Αμέσως, συγκροτήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα στην οποία μετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας. Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου τον εντόπισαν να βγαίνει από τον καταυλισμό μέσα σε ένα Audi, στο οποίο επέβαιναν η σύντροφός του και δύο ακόμα άτομα. Ο 32χρονος, όπως και οι υπόλοιποι τρεις επιβάτες του Ι.Χ., μεταφέρθηκαν στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου ο δράστης ομολόγησε τον φόνο Ζαφειρόπουλου. Νωρίτερα, ο συνεργάτης του ποινικολόγου και μάρτυρας του φόνου τον είχε αναγνωρίσει διά ζώσης και με απόλυτη βεβαιότητα ως το άτομο που πυροβόλησε τον άτυχο δικηγόρο.

Στην προανακριτική κατάθεσή του στην αστυνομία, ο καθ’ ομολογίαν δράστης είπε ότι μαζί με τον συνεργό του είχαν παραλάβει από άγνωστη κοπέλα που είχαν συναντήσει στο Περιστέρι 3.000 ευρώ ως προκαταβολή για να εκφοβίσουν τον ποινικολόγο. Περιέγραψε τη γυναίκα ως «κοντού αναστήματος, με ξανθά μαλλιά, λίγο εύσωμη, ηλικίας 27-28 ετών». Οπως είπε, τους παρέδωσε τα χρήματα λέγοντας, «πάρτε αυτά τα λεφτά, ξέρετε πολύ καλά για ποιο πράγμα είναι». Ακόμα αποκάλυψε και ότι την εντολή για το «χτύπημα» είχε λάβει από τον Ολτι Ντούλτσε, τον έναν εκ των κατηγορουμένων ως ηθικών αυτουργών της δολοφονίας.

Σε φωτογραφίες που του παρουσίασαν οι αστυνομικοί, ο 32χρονος δράστης υπέδειξε τον 30χρονο Αλβανό συνεργό του (πρόλαβε να διαφύγει στην Αλβανία), ως αυτόν που το «μοιραίο» απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου συνομίλησε με τον Ζαφειρόπουλο, προφασιζόμενος ότι ενδιαφερόταν για την υπεράσπιση συγγενικού του προσώπου που είχε δήθεν συλληφθεί για ληστείες. Αποκαλύπτεται, μάλιστα, ότι ο «κοντός», όπως ήταν το ψευδώνυμο του καταζητούμενου συνεργού, μερικά εικοσιτετράωρα πριν από τον φόνο, είχε θέσει υπό παρακολούθηση το γραφείο του ποινικολόγου, καταγράφοντας τις κινήσεις έξω απ’ αυτό. Σχετική αναφορά υπάρχει σε κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ. συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: «Ενα πρωί, λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία, τη στιγμή που έμπαινα στο γραφείο είδα έναν άγνωστο άνδρα να βρίσκεται έξω από την πόρτα του συνοδηγού ενός σκουρόχρωμου BMW, που ήταν πρόχειρα παρκαρισμένο στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Λάμπρου Κατσώνη και να παρατηρεί εξωτερικά το γραφείο», περιέγραψε.

Οπως είναι ήδη γνωστό, ο συλληφθείς Αλβανός ομολόγησε την ανάμειξή του και σε ένοπλη συμπλοκή με δύο τραυματίες που είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο στην Καλλιθέα, ενώ στο διαμέρισμα όπου διέμενε μαζί με τη σύντροφό του στην ίδια περιοχή αστυνομικοί εντόπισαν, μεταξύ άλλων, το κλητήριο θέσπισμα του Αριστείδη Φλώρου από την εισαγγελέα εφετών.
Πηγή: Καθημερινή

Search