ΕΛΛΑΔΑ

Τα μηνύματα της οργής πριν από την τραγωδία στη Νέα Σμύρνη: Ό,τι έδωσες, πήρες αλήτη

Συγκλονίζει η ανείπωτη τραγωδία, που εκτυλίχθηκε -τα ξημερώματα του Σαββάτου- στη Νέα Σμύρνη και είχε ως συνέπεια τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους, ένας πατέρας και τα δύο του παιδιά. Ο πατέρας έβαλε φωτιά για να καούν τα παιδιά και στη συνέχεια αυτοπυρπολήθηκε.

O υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετούσε στην 21η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων, το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα εξαιτίας του δικαστικού Γολγοθάς με την πρώην γυναίκα του.

Μέσα στο διαμέρισμα όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, βρέθηκαν πολλά σημειώματα. Όλα γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Με τις λέξεις πολλές φορές κολλημένες μεταξύ τους. Σημειώματα που στρέφονταν κατά του πατριού της πρώην συζύγου του 40χρονου άνδρα.

Σε ένα από αυτά, ο 40χρονος αυτόχειρας και παιδοκτόνος, κάνει αναφορά σε μια «διαθήκη» που έχει αφήσει. Για ένα κείμενο που βρίσκεται στο κινητό και στο tablet του και όπου αναφέρει τι θέλει να γίνει μετά το θάνατό του, ίσως.

Τα σημειώματα της οργής ήταν κολλημένα στους τοίχους του σπιτιού.

«… καλά θα κάνει ο πεθερός μου να ασχοληθεί με τις κόρες του και εγώ θα ασχοληθώ με τα παιδιά μου. Και όχι, όμως, αυτός! Πριν βιαστείτε να με κρίνετε να μάθετε και τα λάθη των άλλων. Το χάπι της αδικίας δεν μπορώ να το καταπιώ».

Αναφέρουν συνεχώς τα σημειώματα που άφησε σε όλο το σπίτι ο 40χρoνος που τα ξημερώματα για να εκδικηθεί τον πατριό της πρώην συζύγου του έβαλε φωτιά στο στρώμα που κοιμόντουσαν να δίδυμα αγοράκια του και σκόρπισε το θάνατο.

Σε άλλο σημείο των σημειωμάτων αναφέρει «εσείς με τρελάνατε. Αν υπάρχει κράτος τώρα θέλω να φανεί σας βαρέθηκα όλους !!!».

Σε ακόμα ένα σημείωμα απειλεί ότι θα απευθυνθεί σε κανάλια και δημοσιογράφους για να εκδικηθεί τον πρώην πεθερό του και μέσα στις ασυνάρτητες και όλο μίσος λέξεις αφήνει να εννοηθεί ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην επιστρέψουν τα δυο παιδιά του στην πρώην σύζυγο του.

«Αφού Σταύρο είχες πρόβλημα να μπω στο σπίτι που ζούσα 11 χρόνια να πάρω τα πράγματά μου, έχω και εγώ πρόβλημα που τα παιδιά μου μένουν μόνιμα σπίτι σου μέσα νύχτα. Ότι έδωσες πήρες αλήτη».

«Αυτός ο άνθρωπος βγάζει μαύρα 30.000 ευρώ το χρόνο, μαύρα. Ένσημα σε υπαλλήλους του δεν κόλλησε σχεδόν ποτέ! Πως γίνεται αυτό, με μια δουλειά που επιβάλλει τουλάχιστον δύο άτομα αν όχι τρία; Το ΙΚΑ τι θα κάνει για αυτό; Γιατί συνεχίζει να δουλεύει μαύρα; Να παίρνει σύνταξη και κάποιος άλλος που είναι νόμιμος να πεινάει;», ανέφερε σε ένα άλλο.

Η «διαθήκη»

Σε ένα άλλο από τα σημειώματα που άφησε πίσω του ο 40χρονος επισμηνίας, αναφέρει ότι στο κινητό και στο tablet του υπάρχει ακόμη ένα σημείωμα. Μια «διαθήκη» με την οποία ζητά να αναλάβει την υπόθεση η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη γιατί «η πολιτεία και η ΕΛΑΣ δεν θα κάνει ούτε τα μισά απ’ όσα αναφέρω».

Συγκεκριμένα το σημείωμα αναφέρει: «Στο Word στο κινητό μου και στο τάμπλετ μου θα βρείτε το σημείωμα που άφησα. Να αναλάβει την υπόθεση η κα Νικολούλη στον Alpha γιατί είμαι σίγουρος πως η πολιτεία και η ΕΛΑΣ δεν θα κάνει ούτε τα μισά από αυτά που αναφέρω. Αν υπάρχει κράτος τώρα θα φανεί. Αλλιώς και αυτή η κυβέρνηση θα φανεί…».

Νέα Σμύρνη: Συγκλονιστική μαρτυρία ενός φίλου του 40χρονου

Το πιο ανατριχιαστικό πάντως είναι το γεγονός ότι και τα τρία θύματα βρέθηκαν στο χολ στου σπιτιού και μάλιστα ο 40 χρόνος είχε φροντίσει να κλειδώσει τις πόρτες, ώστε όταν βάλει φωτιά να μην μπορούν εύκολα οι πυροσβέστες να μπουν στο διαμέρισμα για να τους σώσουν.

Aπό την φωτιά που επεκτάθηκε στο υπνοδωμάτιο του μικρού σπιτιού στην οδό Κοραή, στην Νέα Σμύρνη, μετά από την προσπάθεια του 40χρονου να αυτοπυρποληθεί, προκλήθηκαν αναθυμιάσεις, οι οποίες δηλητηρίασαν τους πνεύμονες των δύο μικρών παιδιών, τα οποία έδωσαν «μάχη για την ζωή», αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο αυτόχειρας

Εφιαλτικό σενάριο που ερευνούν τώρα οι αρχές, είναι τα παιδιά να ξύπνησαν από τον καπνό και να προσπάθησαν να σωθούν πηγαίνοντας προς την εξώπορτα, η οποία όμως ήταν κλειδωμένη!

Την απάντηση θα πρέπει να την δώσει ο ιατροδικαστής ο οποίος θα διαπιστώσει αν τα παιδιά πέθαναν από τις αναθυμιάσεις στον ύπνο τους ή στην προσπάθεια τους να σωθούν με τον 40 χρόνο να τα ακολουθεί.

Search