ΑΠΟΨΕΙΣ

Αθηνά Τραχήλη: Μαρτυρικό 2018 για τους συνταξιούχους

«Μαρτυρικό» χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη σε συναντήσεις που είχε στην Πάτρα με ομάδες πολιτών. Η κ. Τραχήλη εστίασε ιδιαίτερα στην προβλεπόμενη περικοπή κατά 234 εκατομμύρια ευρώ στο ΕΚΑΣ σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο πλήττονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης.

«Άνθρωποι που με την πενιχρή τους σύνταξη στηρίζουν τα άνεργα παιδιά και τα εγγόνια τους, καταδικάζονται σε βαρύτερη ανέχεια και, το κυριότερο, στην αναξιοπρέπεια και στην αδυναμία να δείξουν ανταπόκριση στις ανάγκες της οικογένειας τους», ανέφερε η κ. Τραχήλη.

Προσθέτοντας ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που σήμερα βουλιάζει στην οίηση της εξουσίας, έχει αναγνωρίσει στο παρελθόν ότι οι συνταξιούχοι είναι θεμελιώδης δύναμη στην διατήρηση της κοινωνικής ισορροπίας. «Κυβέρνηση που οδηγεί στην εξαθλίωση τους συνταξιούχους και δεν συμμερίζεται την ανάγκη τους να σταθούν υποστηρικτικά στην οικογένεια τους, είναι κυβέρνηση μακριά απ’ το λαϊκό αίσθημα και σε τεράστια απόσταση απ’ την πραγματικότητα», είπε η κ. Τραχήλη.

Παράλληλα, η κ. Τραχήλη υπογράμμισε ότι η προβλεπόμενη κατάργηση της έκπτωσης φόρου στις ιατρικές δαπάνες, σε ποσοστό 10%, καθώς και η συνολική κατάργηση έκπτωσης φόρου κατά 1,5% στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, δημιουργεί νέα βάρη που πόρρω απέχουν από το success story που θέλει να μεταδώσει η κυβέρνηση περί υπέρβασης της κρίσης.

«Το 2018 ξεκινάει με νέες περικοπές και θα τελειώσει με νέα μέτρα, από μια κυβέρνηση που μόνη έγνοια έχει την επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης και τα τσιτάτα στην Βουλή», επεσήμανε η κ. Τραχήλη.

 

Search