ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δυτ.Ελλάδα: 2ήμερο με θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες(Χάρτες)

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές, τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κατά κύριο λόγο στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Στον χάρτη της εικόνας φαίνεται η βροχόπτωση που αναμένεται από το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ από το πρωί του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου και έπειτα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Στον χάρτη της εικόνας φαίνεται η αθροιστική βροχόπτωση του πρωινού του Σαββάτου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο στο ορεινά των παραπάνω περιοχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το μεσημέρι της Παρασκευής έως και ο μεσημέρι του Σαββάτου οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου αναμένονται τοπικές βροχές, που όμως δεν θα έχουν την ισχύ των προηγούμενων ημερών. Περαιτέρω βελτίωση του καιρού αναμένεται τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση το βράδυ στα βορειοδυτικά.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 πιθανώς στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο σε βορειοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 02-12-2017

Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια) και από τις βραδινές ώρες και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους Ισχυρές. Χιόνια από το βράδυ στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης . Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανόν 9 μποφόρ. Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Search