ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία η προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας(ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο «ΠΑΝΘΕΟΝ» η προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας κατόπιν συνεργασίας του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Πατρών με τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία. Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους οι:
-κος Αδαμάντιος Μητρόπουλος, Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας
-κα Έλενα Κονιδάρη, υποψήφια Βουλευτής Ν.Δ. Αχαΐας
-κος Βαρβαρίγος , Πρόεδρος των Ζακυνθινών της Πάτρας
-κος Τσιλιμέκης, πρώην Πρόεδρος Ευρυτάνων Πάτρας
-κος Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος Καλαβρυτινών Αχαΐας
-κα Καψάσκη, ταμίας Ζακυνθινών
-κος Τσομπανίδης, ταμίας του Δ.Σ. των Εικαστικών Καλλιτεχνών της Πάτρας
-κα Λειβαδά, υπεύθυνη Κοινωνικών σχέσεων του Δ.Σ. των Εικαστικών Καλλιτεχνών της Πάτρας.

Δυναμικό παρών έδωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας Μπάμπης Τσόκας, η πρωταγωνίστρια Μυρτώ Καμβυσίδη και ο Παναγιώτης Μπαζίγος, Γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας.
Επικράτησε ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης και χαράς. Ως αναμνηστικό δώρο δόθηκε στην Πρόεδρο του Συνδέσμου Πηνελόπη Λαμπούση ένα μαντήλι μεταξωτό Καλαματιανό ως είθισται για την εθελοντική πρωτοβουλία της προβολής της ταινίας, ενώ η ίδια χαρακτηριστικά δήλωσε για τη Μαρία Κάλλας: " Όταν οι Μύθοι μιλούν, οι πραγματικότητες απλά σωπαίνουν". Ο κύριος Μπαζίγος δήλωσε: "Και με ψίχουλα γίνονται θαύματα ", ενώ ο κύριος Τσόκας και η κυρία Καμβυσίδη ιδιαίτερα συγκινημένοι μίλησαν αναλυτικά για την υλοποίηση και αποπεράτωση της ταινίας με τη συμμετοχή 250 εθελοντών και άνω, πιστοποιώντας την προσφορά τους στην Τέχνη και στον Πολιτισμό.

Search