ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

"Πνίγηκαν" οι κάτοικοι στο Νεοχώρι Μεσολογγίου-Κινδύνευσαν ζωές-Τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες(ΦΩΤΟ)(ΝΕΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 15.00

Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα τις πρωινές ώρες σήμερα, πλήττοντας τις περιοχές Αιτωλικού, Χρυσοβεργίου, Φραγκουλέικων και Οινιαδών (κυρίως την περιοχή του Νεοχωρίου), όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Μεσολογγίου, προσθέτοντας:

"Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί σε οδικό δίκτυο και λοιπές υποδομές, κατοικίες, αποθήκες, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες σε όλες τις παραπάνω περιοχές.
   Η παλαιά εθνική οδός στο ύψος του Φαραγγιού της Κλεισούρας ( Ι.Μ. Αγίας Ελεούσας) έχει καταρρεύσει σε σημεία, ενώ από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν σχεδόν σε όλο το μήκος του δρόμου, χρειάστηκε παρέμβαση απεγκλωβισμού οδηγών.
Στις πληγείσες περιοχές βρίσκονται από το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί υπηρεσίες του Δήμου, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα προς την γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας στο Μεσολόγγι, παρουσία του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου Μεσολογγίου, αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιών για τον συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης των καταστροφών.
Σημειώνεται πως η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Μεσολογγίου – Αγρινίου έχει διακοπεί."

Αρχική Ενημέρωση 12.16

Πλημμύρισαν σπίτια στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, καθώς οι κάτοικοι με το πρώτο φως της ημέρας είδαν τις αυλές και τα υπόγεια τους γεμάτα νερό. Η βροχόπτωση ήταν έντονη από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 8 το πρωί. Σήμερα στο χωριό βρίσκονται άνδρες με οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας για την άντληση των υδάτων. Τεράστια είναι η καταστροφή και στον κάμπο καθώς οι καρποί από τα εσπεριδοειδή έχουν πέσει στο έδαφος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου δέχθηκε περισσότερες από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχές βοήθειας, ενώ 10 άτομα που βρίσκονταν σε δυσχερή θέση μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Πάντως, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Καινούργιο, Παραβόλα και Ζευγαράκι.


Στην περιοχή του Μεσολογγίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ πέντε άτομα που κινδύνευαν, μεταφέρθηκαν και αυτά σε ασφαλές σημείο.

Έχει σημειωθεί κατολίσθηση στην περιοχή Κλεισούρα της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων και ήδη μηχανήματα της περιφέρειας εργάζονται, προκειμένου να απομακρυνθούν όγκοι χώματος και να ανοίξει ο δρόμος.

Επίσης, προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές του Αιτωλικού και των Ονιάδων, ενώ από νωρίς το πρωί επιχειρούν συνεχώς οι τεχνικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Search