ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Aγώνες σκυταλοδρομίας στην Πάτρα

Για τα παιδιά τρέχει σήμερα η Αχαική πρωτεύουσα, που φιλοξενεί για πρώτη φορά το φιλανθρωπικό αγώνα σκυταλοδρομιών Street Relays που γίνεται για πρώτη φορά στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η σχετική ανάρτηση στην σελίδα της διοργάνωσης στο facebook:

"O πρωτότυπος φιλανθρωπικός αγώνας σκυταλοδρομιών δρόμου Street Relays φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Αχαϊκή πρωτεύουσα με αποκλειστικό σκοπό την αγορά αθλητικού υλικού που θα διατεθεί στα σχολεία της πόλης.

Το αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων είναι αφιερωμένο στη μνήμη του εκ των κορυφαίων Ελλήνων μαραθωνοδρόμων όλων των εποχών, Φάνη Τσιμιγκάτου, μία από τις ιστορικές μορφές του τμήματος στίβου της Παναχαϊκής.

Εξάλλου, οι παιδικές σκυταλοδρομίες, όπου η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλα τα παιδάκια έως 12 ετών, είναι αφιερωμένες σε μία άλλη μεγάλη μορφή της Παναχαϊκής, την Αλέκα Σιούλη (Βενιέρη), η οποία παρήγαγε τεράστιο προπονητικό έργο.

Όλα τα έσοδα των αγώνων από τις συμμετοχές, που έχουν πολύ χαμηλό έως συμβολικό αντίτιμο, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την αγορά αθλητικού υλικού το οποίο θα διατεθεί σε σχολεία της Πάτρας, κάτι που αποτελεί και την βασική αρχή της μοναδικής πανελλαδικής σειράς αγώνων δρόμου με φιλανθρωπικό χαρακτήρα".

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με την οργανωτική ευθύνη του Πατραϊκού Αθλητικού Ομίλου, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αχαϊας «Φειδιππίδης» και του αθλητικού συλλόγου «Ερμής 1877».

Search