ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αχαία: Εγκαίνια παιδικού σταθμού από τον...Πάνο Καμμένο

Από τις 10 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός στη Διασπορά της 116 Πτέρυγα Μάχης Αράξου στην οποία λειτουργεί ήδη νηπιαγωγείο και δημοτικό, που θα εγκαινιαστεί εκτός  απροόπτου, από τον υπουργό άμυνας Πάνο Καμμένο, που αφού έχει εκφράσει την επιθυμία να παραστεί στον πρώτο τέτοιο χώρο για παιδιά στρατιωτικών και μάλιστα εντός εγκαταστάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Η 116 Πτέρυγα Μάχης Αράξου, θα γίνει η μόνη σε ολόκληρη τη χώρα, που σε συνεργαγία με τον Δήμο, θα έχει την τύχη να λειτουργήσει Παιδικό Σταθμό στη Διασπορά της, αφού όλα είναι έτοιμα για κάτι τέτοιο, παρά τις υπηρεσιακές δυσκολίες και τις οικονομικές ή άλλες αντιξοότητες.
Η Πολεμική Αεροπορία ανέλαβε, τελικά, το συνολικό κόστος διαμόρφωση του κτιρίου, που θα στεγάσει τα παιδιά των μονίμων αξιωματικών, ενώ ο δήμος ενεργοποίησε την αδειοδότηση του υπουργείου παιδείας για τη σύσταση και λειτουργία 2ου Δημοτικού Σταθμού, φροντίζοντας για τον εξοπλισμό και το προσωπικό του.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Με κονδύλι που ήδη έχει φτάσει τις 12.000 ευρώ, έχουν αγοραστεί και τοποθετηθεί τα εξαρτήματα που πρέπει να 'χει ένας Σταθμός (καρεκλάκια, παιχνίδια, μαγειρείο κ.ά), ενώ ολοκληρώνεται και η επιλογή του -επί συμβάσει- προσωπικού, το οποίο για την αμοιβή του θα κοστίσει περί τις 120.000 ετησίως. Πρόκειται για Νηπιαγωγό, Βρεφονηπιοκόμο και Μάγειρα.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ
Ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός θα λειτουργήσει με 25 παιδιά, ως δεύτερος κατά σειρά στο δήμο, μετά από αυτόν της Κάτω Αχαΐας και θα φιλοξενίσει, εκτός από παιδιά στρατιωτικών και άλλα από κατοίκους 5 κοντινών κοινοτήτων, όπως Αραξο, Καλαμάκι, Λιμνοχώρι, Λακκόπετρα και Νιφορέικα, αποσυμπιέζοντας την Κ. Αχαΐα, που θα μπορέσει να καλύψει πιο πολύ τον αστικό ιστό της έδρας του δήμου, βάζοντας τέλος και στην ταλαιπωρία εκείνων που διένυαν χιλιομετρική απόσταση μέχρο εκεί.
Μάλιστα, 5 παιδιά ενστόλων που πήγαιναν στον Σταθμό Κάτω Αχαΐας, θα μεταφερθούν στον νέο και στη θέση τους, θα απορροφηθούν άλλα από την περιοχή έδρα του.

Search