ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο 18ο Γυμνάσιο Πάτρας η γιορτή των ατόμων με ειδικές ανάγκες

Η 3η Δεκεμβρίου έχει θεσμοθετηθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από το έτος 1992. Δεν είναι γιορτή. Το 18ο Γυμνάσιο Πάτρας (Στρατ. Κωνσταντινοπούλου & Κορώνης) στην Αρόη, με Ειδικά Τμήματα & Λυκειακές Τάξεις Κωφών-βαρήκοων όπως κάθε χρόνο διοργανώνει ομιλίες & βιωματικές δράσεις με φίλους που μας κάνουν την τιμή να έρχονται στο Σχολείο, να συνομιλούν με τους μαθητές για τη διαφορετικότητα και το σεβασμό σε αυτήν.

Στο Σχολείο από το έτος 1985 λειτουργούν τα Ειδικά Τμήματα και οι Λυκειακές Τάξεις Κωφών/βαρήκοων. Εφαρμόζεται το μοντέλο της δίγλωσσης εκπαίδευσης και οι μαθητές φοιτούν και στα γενικά τμήματα μετά από αξιολόγηση. Η συνεκπαίδευση είναι κυρίαρχος παιδαγωγικός μας στόχος και το «Σχολείο για όλους» εφαρμόζεται στη πράξη.

Tη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου στο Σχολείο θα είναι καλεσμένοι: οι κυρίες Φένια Χόρμπα, Νικόλ Σαλούρου, Μαρίνα Τριανταφυλλίδη από τη Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας, ο Γεράσιμος Φεσσιάν, δημοτικός υπάλληλος και ενεργός πολίτης, οι Χαράλαμπος Μαντέλης και Ανδρέας Μαντέλης από το Σωματείο Κωφών/Βαρήκοων Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

Search