ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης Γονέων Πάτρας, στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Παράσταση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας έχει προγραμματίσει σήμερα το μεσημέρι η Ένωση Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων Πάτρας, με αφορμή τα σχολικά γεύματα, που θα διεκδικήσει την εξασφάλιση χρηματοδότησης ένταξης στα σχολικά γεύαμτα όλων των μαθητών της περιοχής.

Όπως ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Σύλλογος:

«Ζητάμε,

1.Η  Κυβέρνηση να καταστήσει σαφές  ότι η παράδοση και ο ποιοτικός έλεγχος των γευμάτων αποτελούν ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης  & Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο συνάπτει τις συμβάσεις παροχής των Σχολικών γευμάτων & σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αρμοδιότητα ή έργο των εκπαιδευτικών ή των γονέων.

2.Να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση και η κατάλληλη υποδομή στα σχολεία ώστε να σιτίζονται ΟΛΑ τα παιδιά με όρους ασφάλειας και υγιεινής .

3.Να συμπεριληφθεί στις επιλογές των δηλώσεων συμμετοχής και η δυνατότητα οι μαθητές να παίρνουν το φαγητό σπίτι τους κατά την αποχώρηση τους από το σχολείο.

4.Είναι πλέον  κοινώς αποδεκτό  , επιτακτική ανάγκη ,αλλά και πάγιο αίτημα του Γονεϊκού κινήματος η σίτιση να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία ,αλλά και να λάβει μόνιμο χαρακτήρα αγκαλιάζοντας ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ .

Αποφασίστηκε ομόφωνα:

Παράσταση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος  την Δευτέρα 04/12/2017 και ώρα 13:30μμ και κατάθεση των προτάσεων μας».

Search