ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εν αναμονή εξελίξεων σήμερα στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας

Ημέρα εξελίξεων αναμένεται η σημερινή στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, μετά την κατάληψη από το "ΠΑΜΕ" και την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Ακολούθησε η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας η οποία άσκησε ποινική δίωξη για παρεμπόδιση διεξαγωγής εκλογών ενώ ερευνάται και η πιθανή χρήση βίας κατά μελών της εφορευτικής επιτροπής.Με εντολή της Εισαγγελίας, την προανάκριση ανέλαβε το 2ο Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.

Η κατάληψη έληξε χθες στις 9 το βράδυ και το ΠΑΜΕ καλεί σήμερα σε νέα έκτακτη συνεδρίαση στο Εργατικό Κέντρο προκειμένου να οριστεί  προσωρινή διοίκηση.

Πάτρα: Αναβολή εκλογών λόγω κατάληψης και αλληλομηνύσεις στο Εργατικό Κέντρο-(ΦΩΤΟ)(ΝΕΟ)

Ωστόσο οι ανακοινώσεις για το θέμα συνεχίζονται:

"Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μια κατάληψη που σαφώς δεν περιέχει καμία διεκδίκηση για τους Εργαζόμενους και καμιά μορφή εναντίωσης στην κυβέρνηση και την πολιτική της, αλλά την αμφισβήτηση των δικαστικών αποφάσεων, της δικαστικής οδού, άκουσον-άκουσον,  που αυτοί επέλεξαν.
        ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ  την κατάληψη στο Εργατοϋπαλληλικό κέντρο, μια ΚΑΤΑΛΗΨΗ που σκοπό και στόχο έχει την παρεμπόδιση της εκλογικής διαδικασίας, των ΕΚΛΟΓΩΝ που με δημοκρατικές διαδικασίες έχει δρομολογήσει η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του  Εργατικού Κέντρου Πάτρας και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, για την ανάδειξη των νέων τους οργάνων.
          Αυτή η προαναφερόμενη πρωτοφανής ΚΑΤΑΛΗΨΗ, τα  επιχειρήματα που ακούστηκαν, αλλά και οι διαδικασίες που ανακοινώθηκαν, από τους καταληψίες, από Συνδικαλιστές αυτού του επιπέδου, μας αφήνουν πραγματικά όλους άφωνους και μάλιστα  με  πλείστα  ερωτηματικά:
Είναι δυνατόν να επιλέγεις, την αλλοίωση της βούλησης των Εργαζόμενων με  την δικαστική οδό και αφού τρως τρία αλλεπάλληλα χαστούκια να προσφεύγεις σε διαδικασίες παρεμπόδισης των εκλογών, αποδεχόμενος   παράλληλα την ήττα σου και μάλιστα πολύ πριν εκφραστούν οι Εργαζόμενοι,  προτού δηλ. ανοίξει η κάλπη.
Είναι δυνατόν να έχει εκλεγεί η εφορευτική επιτροπή για τις ήδη προσδιορισμένες εκλογές και εσύ να μιλάς για εκ νέου μονομερείς  διαδικασίες......αν είναι δυνατόν…..
Είναι δυνατόν να καταγγέλλεις τις εκλογικές  διαδικασίες των παραταξιακών σου αντιπάλων όταν των δικών σου, αρκετών από τους  καταληψίες  ¨μπάζουν¨……….. και να επικαλείσαι την νομιμότητα, όταν δεν σέβεσαι τις δικαστικές αποφάσεις που εσύ προκαλείς ….έλεος….
Και το πιο σημαντικό γιατί κόπτεται το ΠΑΜΕ και κατ' επέκταση και η ¨συμπαραστεκόμενη¨  Δημοτική αρχή, γι αυτές τις συνδικαλιστικές εκλογές και όχι μόνον, την στιγμή που όλοι τους έχουν επιλέξει τον δικό τους μοναχικό δρόμο, τις χωριστές συγκεντρώσεις -κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις, μακριά και έξω δηλ από τα νόμιμα καταστατικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά όργανα.....
        Σύντροφοι και Συναγωνιστές αφήστε τα κροκοδείλια δάκρυα και ειδικά αυτές τις επαναστατικές κορώνες, τις οποίες καιρός είναι να επιδείξετε και προς τους κυβερνώντες που έχουν  ισοπεδώσει τα πάντα, προς την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική που μας αγγίζει και μας αφορά όλους.
       Μην δίνεται λοιπόν μ΄ αυτές σας τις πρακτικές, το άλλοθι στους κυβερνώντες, που θέλουν να παρέμβουν και να ισοπεδώσουν ακόμη και τις Συνδικαλιστικές  μας  κατακτήσεις.
                  Από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ"

"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν θα προσφέρουμε «Μπανάνες» στις Μαϊμουδιές.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνουμε στην εκλογική διαδικασία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Η απερχόμενη πλειοψηφία, σε μια προσπάθεια να παραμείνει Γαντζωμένη στο προεδρείο, επιχειρεί να διαμορφώσει τους συσχετισμούς όπως την Βολεύει. Αρνείται να παρουσιάσει την νομιμότητα των αντιπροσώπων του Μητρώου μελών, επιχειρεί να αλλοιώσει την δύναμη των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, με Νεοσύστατο σωματείο με εργαζόμενους απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης και με περισσότερους από τους προβλεπόμενους αντιπροσώπους σε σωματείο, π.χ. Τιτάν.

Όλα τα παραπάνω έδωσαν το δικαίωμα, στην μονίμους αρνητές και μηδενιστές του Εργατικού Κινήματος, να αρπάξουν την ευκαιρία να καταγγείλουν και να εμποδίσουν την σημερινή Εκλογική Διαδικασία.

Το ψηφοδέλτιο μας καταδικάζει τις ενέργειές τους αυτές. Ευθύνη έχουν και οι δύο κυρίαρχες παρατάξεις στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στην προσπάθεια να αλώσουν τη Διοίκηση με κάθε τρόπο και μέσο, λες και οι καρέκλες έχουν Μέλι.

Δεν θα προσφέρουμε «Μπανάνες» στις Μαϊμουδιές, σε κανέναν από τους κυρίαρχους μηχανισμούς του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, στο αλισβερίσι για τους αντιπροσώπους μέχρι πρότινος, και σήμερα να αλληλοκατηγορούνται.    

Για το λόγο αυτό προτείνουμε:

1.    Το διορισμό από το Πρωτοδικείο Νέας Διοίκησης, με αποκλειστικό σκοπό τον έλεγχο των εκλογικών διαδικασιών στα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

2.    Την Ανάρτηση στη σελίδα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, τα πρακτικά των εκλογών ανά σωματείο και  την κατάσταση ψηφισάντων.   

3.    Την διασταύρωση με τα βιβλιάρια ασθενείας τη συμμετοχή των ψηφισάντων, στην εκλογική διαδικασία του σωματείου τους.

4.    Τον αποκλεισμό το σύνολο των αντιπροσώπων για όσα σωματεία διαπιστωθεί παρατυπία κατ’ την εκλογική τους διαδικασία.

5.    Να μην συμμετέχουν σωματεία που δεν έχει τελεσίδικη απόφαση για τη νομιμότητα συμμετοχής των αντιπροσώπων τους.

6.    Να κινηθούν και να αποδοθούν στα πρόσωπα τυχόν Ποινικές και Διοικητικές Ευθύνες, σε όσους συνέβαλαν σε αλλοίωση του Μητρώου Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου.      

Όλα τα παραπάνω πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουν στην ομαλοποίηση της λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, προς όφελος των Εργαζομένων και του Κινήματος.

Σαν ψηφοδέλτιο θα υπογράψουμε και θα συμβάλουμε στη διαδικασία για διορισμό Νέας Διοίκησης, στην οποία πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει να έχει καμία συμμετοχή, το Απερχόμενο Προεδρείο."   

Search