ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής-Ισότητας Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας διοργάνωσε δράσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.

Με το μήνυμα ‘δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη’ το πρωί διανεμήθηκε στην πλατεία Γεωργίου ενημερωτικό υλικό της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλου για τις πολλαπλές μορφές βίας που υφίστανται οι γυναίκες, καθώς και για τις δομές που μπορούν να απευθυνθούν.

Το απόγευμα έγινε ανοιχτή συζήτηση -προβολή με θέμα ‘ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΩ’, στον όμορφο χώρο της ΚΟΙΝΣΕΠ ‘Καφέ Γέφυρες’ με εκτενή αναφορά στο φαινόμενο της ενδοοικογενείακης βίας και ενημέρωση για το θεσμικό πλαίσιο που προστατεύει τα δικαιώματα των γυναικών.

Κοινή διαπίστωση στη συζήτηση ήταν η ανάγκη να αναπτυχθεί σήμερα το γυναικείο κίνημα ενάντια στην κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων αξιών που ευτελίζουν τον κοινωνικό ρόλο της γυναίκας. Επίσης τονίστηκε η ανάγκη να πάψουν οι γυναίκες να αισθάνονται ενοχή, ντροπή και φόβο· να απευθύνονται για ηθική και νομική υποστήριξη στους αρμόδιους φορείς και να αγωνίζονται μαζί με τις σχετικές συλλογικότητες για την εξάλειψη του φαινομένου.

Κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις και ανανεώθηκε το ραντεβού για επομένη συνάντηση, όπου θα συζητηθεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με βάση και τις τοποθετήσεις των συμμετεχουσών γυναικών.

Search