ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Στάση εργασίας σήμερα από τους εργαζόμενους στα μαγειρεία της Εστίας

«Ύστερα από συνεδρίαση του Δ.Σ., που έλαβε χώρα την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017, στα γραφεία του Συνδικάτου μας, αποφασίσαμε ομόφωνα την προκήρυξη 4ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας στα μαγειρεία της Φ.Ε.Π. την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου από τις 8:00 μέχρι τις 12:00, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους από την έναρξη της σύμβασής τους μέχρι και σήμερα», αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Αχαΐας και συνεχίζει:

«Ως αποτέλεσμα, οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα που φτάνουν στο σημείο να μη μπορούν να καλύψουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες, ενώ είναι δύσκολη ακόμη και η μετάβαση στην εργασία τους.

Αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της τωρινής κυβέρνησης, καθώς και των προηγούμενων, να καλύπτουν ανάγκες σε εργαζόμενους μέσω εργολαβιών και όχι μέσω μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δώσουν άμεσα λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους επιλέγοντας ακόμη πιο οξυμένες μορφές πάλης.

ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ!

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!»

Για το Δ.Σ.

 

Search