ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Δεσμευθήκαμε ότι θα εφαρμόσουμε το ταχύτερο τα προαπαιτούμενα

Πολύ καλή χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, σημειώνοντας ότι όλοι οι Θεσμοί έκαναν θετικά σχόλια για την πολύ γρήγορη ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας με τους δανειστές.

«Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει την εφαρμογή των προαπαιτούμενων το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι ήταν μία καλή συνάντηση και χάρη στην ανακοίνωση του αποτελέσματος των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

«Ο Κλάους Ρέγκλινγκ έκανε σαφές ότι το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από το αναμενόμενο, καθώς η μείωση του χρέους μέχρι το 2060 θα φτάσει στο 25% στον λόγο χρέους προς ΑΕΠ, αντί για 20% που προβλεπόταν αρχικά» σημείωσε.

«Συνολικά ήταν μια πολύ καλή συνεδρίαση, πολλή δουλειά απομένει αλλά η Ελλάδα τώρα γυρίζει σελίδα και ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει κοινή αποδοχή πλέον ότι συμβαίνει αυτό», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι περιμένει μια ακόμα καλύτερη συνεδρίαση στις 22 Ιανουαρίου.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή του Μάριο Σεντένο στη θέση του επικεφαλής του Eurogroup, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Πορτογάλος θα κάνει πολύ καλή δουλειά.

«Εχει την υποστήριξη πολλών μελών του Eurogroup, παρ' όλο που πολλοί σημείωσαν ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει βάλει αρκετά ψηλά τον πήχη. Εχει πολλή δουλειά μπροστά του όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις κανονικές εργασίες του Eurogroup, αλλά και σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της ευρωπαϊκής οικονομικής και νομισματικής αρχιτεκτονικής και του εύχομαι κάθε επιτυχία», πρόσθεσε.

Πηγή:  iefimerida.gr

 

Search