ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η πορεία από το ΠΑΜΕ κατά της κυβερνητικής πρόθεσης για αλλαγή του καθεστώτος για τις απεργίες

Νεότερη Ενημέρωση 20.10

Ολοκληρώθηκε η πορεία των εργατικών σωματείων του ΠΑΜΕ που δηλώνουν ότι ίσως απαιτηθεί από τις εξελίξεις να επιστρέψουν στους δρόμους με νέες συγκεντρώσεις και πορείες πριν την γενική απεργία της 14ης Δεκεμβρίου, εφόσον υπάρχουν αντίστοιχες κινήσεις στα εργασιακά, από την κυβέρνηση.

Νεότερη Ενημέρωση 19.20

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η πορεία στο κέντρο της Πάτρας από εργατικά σωματεία, τα οποία διαδηλώνουν κατά αλλαγή του καθεστώτος για τις απεργίες, την οποία προωθεί η κυβέρνηση.

Αρχική Ενημέρωση 17.27

Σωματεία και συνδικάτα με συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, θα δωσουν την δική τους απάντηση στην κυβερνητική πρόθεση για αλλαγή του καθεστώτος για τις απεργίες, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι αποσκοπεί στο να τρομοκρατήσει την εργατική τάξη.

«Η κυβέρνηση απέσυρε τα μεσάνυχτα προσωρινά κάτω από την κατακραυγή και την άμεση κινητοποίηση εκατοντάδων Σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών,  την αντεργατική τροπολογία για να την καταθέσει σε επόμενο νομοσχέδιο  δεν μας εφησυχάζει. Αντίθετα, πρέπει να εντείνουμε την οργάνωση μας  και την αντεπίθεση μας  ενάντια στο χτύπημα της απεργίας και των εργατικών διεκδικήσεων» τονίζεται μεταξύ άλλων στις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν
Εντωμεταξύ, με σύνθημα "κάτω τα χέρια από την απεργία", η επιτροπή αγώνα των εργαζομένων στο καζίνο ρίου, γνωστοποιεί την συμμετοχή της στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 στο Εργατικό  Κέντρο της Πάτρας, με αφορμή την εμμονή της κυβέρνησης στο να ελέγξει το δικαίωμα του εργαζόμενου στην απεργία.

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εχθές προσπάθησε σαν τον κλέφτη να φέρει στη Βουλή τροπολογία για το τσάκισμα του δικαιώματος στην απεργία, λίγες ώρες μετά την απέσυρε και θα την επαναφέρει σαν νομοσχέδιο.
Δεν θα επιτρέψουμε να ισοπεδώσει το δικαίωμα μας στην απεργία,  για χάρη της ΕΕ και μιας χούφτας επιχειρηματιών και βιομηχάνων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ,
5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 6:30ΜΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ", τονίζει στην σχετική της ανακοίνωση.

Search