ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Κανονικά αύριο οι πλειστηριασμοί-Αναβολή μόνο σε Αθήνα-Πειραιά(VIDEO)

Νεότερη Ενημέρωση 18.07

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη το απόγευμα οι πλειστηριασμοί στην Πάτρα και γενικότερα στην Δυτική Ελλάδα, αφού πριν λίγο ελήφθη απόφαση αναστολής τους, μόνο για την περιφέρεια των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς.

Η απόφαση ήταν αποτέλεσμα των εκτεταμένων έκτατων μέτρων ασφαλείας, που έχουν ήδη ανακοινωθεί, εν όψει της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου ΠροέδρουΤαγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα μέτρα αυτά ενδέχεται να καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολη την έγκαιρη πρόσβαση στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειας των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, τόσο των συμβολαιογράφων όσο και των λοιπών νομίμων συμμετεχόντων στη διαδικασία των πλειστηριασμών και ως εκ τούτου να δημιουργήσουν σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών.

«Επιπλέον, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι είναι ρητή πλέον η δέσμευση της πολιτείας για την ομαλή διενέργεια των πλειστηριασμών και την ασφάλεια των συμβολαιογράφων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους» επισημαίνειο Σύλλογος.

Αρχική Ενημέρωση 16.56

Τα επεισόδια που έγιναν την περασμένη Τετάρτη οδηγούν στην αναβολή των πλειστηριασμών που είχαν προγραμματισθεί για αύριο.
Κι αυτό, γιατί οι αστυνομικές δυνάμεις θα είναι όλες απασχολημένες τόσο στα μέτρα που έχουν αποφασισθεί για την αυριανή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όσο και στην επίσκεψη Ερντογάν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς,  Αιγαίου και Δωδεκανήσου συνεδριάζει για να εξετάσει το ενδεχόμενο αναβολής.
Ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση  το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ηγεσία της ΕΛΑΣ και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να βρεθεί λύση για την αναβολή των αυριανών πλειστηριασμών.

Ρεπορτάζ του BEST TV:

Search