ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρχισε η επισκευή της κακότεχνης γέφυρας της Περιμετρικής

Ξεκίνησε η επισκευαστική παρέμβαση του γεφυριού που ενώνει την Ολυμπία Οδό με την περιμετρική της Πάτρας. Σύμφωνα με τους τεχνικούς της εταιρίας σε έλεγχο που έγινε το προηγούμενο διάστημα, διαπιστώθηκε ότι ένα από τα κεντρικά διαφράγματα του γεφυριού ήταν σπασμένο εξαιτίας κακοτεχνίας.
Οι άνθρωποι της «Ολυμπίας» διαπίστωσαν μετά από προκαταρτικό έλεγχο ότι ένα από τα κεντρικά διαφράγματα του γεφυριού ήταν σπασμένο. Οι ενδείξεις συνέκλιναν ότι επρόκειτο για κακοτεχνία στην κατασκευή, η οποία σχετιζόταν με άστοχο τρόπο επιβολής της προέντασης (δεν μπήκε με σωστή μεθοδολογία σταδιακά η προένταση) με αποτέλεσμα να απαιτείται άμεσα παρέμβαση.
Η «Ολυμπία» έλαβε εντολή πριν από λίγους μήνες για την εκπόνηση σχετικής μελέτης από την οποία θα προσδιοριζόταν το μέγεθος και το κόστος της παρέμβασης.
Οι εργασίες ξεκίνησαν από την μία πλευρά του γεφυριού, ώστε να μην χρειαστεί να κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Αυτό ήταν εξ αρχής το επικρατέστερο σενάριο για την Ολυμπία, ώστε να παραμείνει ανοικτή η περιμετρική της Πάτρας και να κυμανθεί η όχληση στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα. Αλλωστε, μετά την διαπίστωση του προβλήματος στο γεφύρι, η κυκλοφορία διεξαγόταν από το ένα ρεύμα για προληπτικούς λόγους, ώστε να μην περνούν τα βαρέα οχήματα πάνω από το σπασμένο διάφραγμα.
Στις συμβατικές υποχρεώσεις της «Ολυμπίας» είναι η επιθεώρηση των γεφυριών πάνω από έξι μέτρα άνοιγμα με την συνδρομή ανεξάρτητου μελετητικού οίκου. Η έκθεση υποβάλλεται στο υπουργείο Υποδομών και ανάλογα με τα συμπεράσματα σε ορισμένα απαιτείται ενίσχυση ή κατεδάφιση. Τα επόμενα βήματα αποφασίζονται από το υπουργείο.
.

Search