ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραιτήσεις εν μέσω διαχειριστικού ελέγχου στο σωματείο του ΠΠΠΝ

Την παραίτησή της, ενώπιον της γενικής συνέλευσης υπέβαλλε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, Ιωάννα Μίχου, για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο ταμείο του κυλικείου.

Για την ίδια υπόθεση, έχει παραιτηθεί από μέλος του ΔΣ του συλλόγου ο βασικός εμπλεκόμενος, αφού επέστρεψε τα χρήματα που όπως παραδέχθηκε είχε πάρει με παράτυπες διαδικασίες, επικαλούμενος λόγους οικογενειακής έκτακτης ανάγκης και αναγνωρίζοντας το λάθος του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αίθουσα του αμφιθεάτρου όπου έγινε χθες η γενική συνέλευση, ήταν κατάμεστη από υπαλλήλους, ενώ το κλίμα ήταν εκρηκτικό, με τους εργαζόμενους να απαιτούν πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η συνέλευση, αποφάσισε με πρόταση των συμβούλων των παρατάξεων «Νέα ΔΑΚΕ» και «Ολοι μαζί» Σωτήρη Καρβέλη και Αποστόλη Αθανασόπουλου, να πραγματοποιηθεί διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, τόσο στο κυλικείο, όσο και στο ταμείο του συλλόγου, από την εποχή της ίδρυσης και λειτουργίας τους.
Ακόμα, στη συνέλευση κατατέθηκε πρόταση και για προκήρυξη πρόωρων εκλογών για ανάδειξη νέου προεδρείου, όμως η συνέλευση αποφάσισε στάση αναμονής μέχρι την έκδοση του πορίσματος από τους ορκωτούς λογιστές και μόνο αν αυτό αργήσει πάνω από τρεις μήνες, το θέμα να επανεξεταστεί σε νέα συνέλευση.

Πάντως, ο Σωτήρης Καρβέλης τόνισε ότι το ποινικό μέρος της υπόθεσης έχει αναλάβει η δικαιοσύνη. Ως προς το πολιτικό – συνδικαλιστικό ζήτημα όμως, επειδή στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, πρέπει άμεσα να προκηρυχθούν εκλογές στον σύλλογο για ανάδειξη νέας διοίκησης.

Search