ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Οι άστεγοι παγώνουν και ο Δήμος 1 χρόνο τώρα αναζητά κτίριο για το "Υπνωτήριο αστέγων"

Δομές άμεσης φιλοξενίας που λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και καλύπτουν επείγουσες στεγαστικές ανάγκες όσων διαβιούν στο δρόμο, είναι το «Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων» και τα «Υπνωτήρια» παρέχοντας υπηρεσίες διανυκτέρευσης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής επανένταξης.
Κι όμως στην Πάτρα των αστέγων, της φτώχιας και της ανέχειας, αν και έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια, δεν υπάρχουν αυτές οι δομές, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, η οποία εδώ και ένα χρόνο αναζητεί ακίνητο, για να στεγάσει το «Υπνωτήριο» σε μία πόλη με δεκάδες ξενοίκιαστους χώρους!

 Τα κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί μέσω του Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και αφορούν στη φιλοξενία συνολικά 190 ατόμων, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει ανάσα και στους ανέργους της περιοχής, μιας και θα προκύψουν περίπου 35-40 νέες θέσεις εργασίας.

Μάλιστα το οξύμωρο της κατάστασης είναι ότι οι διαδικασίες για τις προλήψεις βρίσκονται στην τελική ευθεία, αλλά ακόμα ως πόλη αναζητούμε το ακίνητο, που δεν βρίσκουμε!!!!

Καθυστέρηση;
Μεγάλη, ειδικά όταν το κρύο είναι τσουχτερό, το ένα κύμα κακοκαιρίας ακολουθεί το άλλο, οι άστεγοι παγώνουν και από την πλευρά της δημοτικής αρχής, θετική εξέλιξη, επί ένα χρόνο τώρα, δεν έχουμε ακούσει!!!!
Ας αφήσουμε λοιπόν τους άστεγους στην μοίρα τους και ας τους ενημερώνουμε για το πότε με πολικές θερμοκρασίες για την Πάτρα, θα ανοίξουμε το Αρσάκειο για μια, δυο ή τέσσερις βραδιές!

Άλλωστε πέρασε ήδη ένας χρόνος από τις αρχικές εξαγγελίες!

Search