ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πως προέκυψε το πρόβλημα με την έλλειψη προμηθειών στη φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου

Η κατάληψη των φοιτητών στην εστία του Πανεπιστημίου μπορεί να έληξε χθες όμως οι φοιτητές προγραμματίζουν συνέχεια των κινητοποιήσεων τους με καταλήψεις στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος , την Πρυτανεία και άλλους χώρους. Τους δόθηκαν προφορικές διαβεβαιώσεις από το υπουργείο παιδείας ότι τι θέμα με την έλλειψη φαγητού θα λυθεί άμεσα καθώς θα διατεθούν 20 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη των αναγκών σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Πως ξεκίνησε το πρόβλημα

Το θέμα των προμηθειών των φοιτητικών εστιών ανά την Ελλάδα το αναλαμβάνει το ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου μάθησης . Εκεί υπήρξαν κάποια προβλήματα αναφορικά με τις διοικήσεις των τελευταίων ετών και χρειάστηκε η παρέμβαση εισαγγελέα. Παράλληλα υπήρξε και κατάληψη φοιτητών στο κτίριο με συνέπεια να μην "τρέχουν" κάποια σοβαρά ζητήματα με τις υπηρεσίες κλειστές. Τώρα που έληξε η κατάληψη θα διευθετηθεί το ζήτημα σύμφωνα με εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων. Μιλώντας στο achaianews,  ο φοιτητής Μαρίνος Μπουλούτης τόνισε: "Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το φαγητό. Πρέπει να δούμε συνολικά την λειτουργία της εστίας. Δεν υπάρχει ζεστό νερό συχνά στο μπάνιο, οι τουαλέτες είναι σε άθλια κατάσταση , υπάρχουν προβλήματα στη συνδεση με το ιντερνετ,και χρειάζεται μια γενικότερη ανακαίνιση η εστία. " 

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και η πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου η οποία τόνισε ότι είναι ντροπή να πεινάνε παιδιά το 2017. Η αναφορά της έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδος.

 

 

Search