ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε σώμα θα συγκροτηθεί την Δευτέρα το νέο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Αχαίας

Την προσεχή Δευτέρα θα συγκροτηθεί σε σώμα το νεοεκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαϊας, στο οποίο υπερισχύει και φέτος η παράταξη της ΔΑΚΕ, αφού απέσπασε τις περισσότερες ψήφους από τους 1.053 καθηγητές, που προσήλθαν στις κάλπες.
Τα έξι ψηφοδέλτια που συμμετείχαν που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία έλαβαν τα ποσοστά που αναγράφονται στον σχετικό πίνακα.
Με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ εκλέχτηκαν στις δύο έδρες οι Δημήτριος Φωτόπουλος και Σπύρος Ψαρράς.
Με το ψηφοδέλτιο «ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» εκλέγονται οι Άγγελος Μπουμπούλης και Θεόδωρος Σταμούλης
Με την «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» εκλέχτηκε ο Αθανάσιος Μαχτσίρας .
Με το ψηφοδέλτιο της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΥΝ.Ε.Κ.) εκλέγεται ο Παναγιώτης Παϊζης και με την «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ο Παναγιώτης Μπούρδαλας.
Η ΔΑΚΕ
«Η ΔΑΚΕ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους συναδέλφους που και αυτήν τη φορά την στήριξαν με την ψήφο τους, δίνοντάς της και πάλι την πρώτη θέση στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας με σταθερά υψηλά ποσοστά και ψήφους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξης προσθέτοντας :
«Στο νέο ΔΣ οι εκπρόσωποί μας θα αγωνιστούν και πάλι για την ενότητα και αποτελεσματικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων και τη στήριξη των δίκαιων συμφερόντων τους. Προτεραιότητά μας είναι η κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού, η ανάπτυξη του δημόσιου σχολείου με εθνικό και λαϊκό προσανατολισμό, η αποτροπή της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της υγειονομικής περίθαλψης, η αναβάθμιση της εκπαίδευσης (Γενικής και Επαγγελματικής), η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η επαναφορά του προηγούμενου διδακτικού ωραρίου».
Τέλος απευθύνει πρόσκληση προκειμένου όλοι μαζί ενωμένοι «να αντιμετωπίσουμε τη νέα επώδυνη συμφωνία του υπουργού Παιδείας με την Τρόικα – Θεσμούς για την αύξηση του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών, την αυτοαξιολόγηση και ατομική αξιολόγηση, τη διάλυση της μεταγυμνασιακής γενικής και τεχνικής εκπαίδευσης, την αδιοριστία και το αμετάθετο στον κλάδο, που καθιέρωσε η τωρινή κυβέρνηση, την περαιτέρω οικονομική εξαθλίωσή μας με την αύξηση των κρατήσεων και των φόρων, την αδυναμία πλέον να συνταξιοδοτηθεί κανείς έγκαιρα και να ζήσει με αξιοπρέπεια ως συνταξιούχος».

Search