ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το απόγευμα η εκδήλωση «Νοιάζομαι και Δρω» στην Πάτρα

Οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με τους Συντονιστές Αχαΐας του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», και τη στήριξη του 6ου Γυμνάσιου Πάτρας, διοργανώνουν εισαγωγική επιμορφωτική συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τα βήματα σχεδιασμού και υλοποίησης των δράσεων του προγράμματος αυτού.

Το εγκεκριμένο από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» που εφαρμόζεται για 3η συνεχή χρονιά, κατά το σχολικό έτος 2017-18 θα εφαρμοστεί σε δίκτυο 230 σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα.

Οι περίπου 1850 εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν φέτος, συναντιούνται διά ζώσης στα 30 κατά τόπους περιφερειακά εισαγωγικά σεμινάρια και εξ αποστάσεως στο διαδικτυακό περιβάλλον επιμόρφωσης και δικτύωσης του www.e-paideia.org, για να σχεδιάσουν δράσεις και συνεργασίες που προάγουν την εθελοντική κοινωνική προσφορά, την αλληλεγγύη και τη συνείδηση του ενεργού πολίτη μέσα από βιωματικές προσεγγίσεις και ποικίλες τεχνικές, υποστηριζόμενοι ταυτόχρονα από πλήρες παιδαγωγικό πλαίσιο με εκπαιδευτικό υλικό.

Η συνάντηση στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 από 17:00 – 21:00 στο χώρο του 6ου Γυμνασίου.

Την Αχαΐα θα εκπροσωπήσουν φέτος στο πρόγραμμα τρία σχολεία από την Πρωτοβάθμια και πέντε από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με το συντονισμό των εκπαιδευτικών Γιώργου Μπεκιάρη και Γιάννη Βλάχου αντίστοιχα.

Στην επιμορφωτική ημερίδα καλούνται να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που έχουν επιλεγεί κατόπιν αίτησής τους στο πρόγραμμα, αλλά και όσοι από το ίδιο ή από άλλα σχολεία επιθυμούν, καθώς το ‘Νοιάζομαι και Δρω’ και το υλικό του είναι ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό που θέλει να το υλοποιήσει τυπικά ή άτυπα και να λάβει σχετική πιστοποίηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.noiazomaikaidrw.gr

Search