ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Μπρισνόβαλη «με φως και χρώμα..»

Το Πολύεδρο παρουσιάζει την ζωγραφική δουλειά των τελευταίων χρόνων της εικαστικού Αγγελικής Μπρισνόβαλη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει έως και τις 17 Ιανουαρίου 2018.                           Η έκθεση «με φως και χρώμα...». αποτελείται από θεματικές ενότητες γύρω από τη φύση, το χρώμα και το φως. Τα έργα είναι ακρυλικά σε καμβά και ξηρά παστέλ σε χαρτί.

Το Κυκλαδίτικο νησί της  Σύρου, εμπνέει και τροφοδοτεί τη δουλειά της Αγγελικής Μπρισνόβαλη, με καθημερινά ερεθίσματα,  το φως της ανατολής και της δύσης, το λαμπερό του καλοκαιριού και το γλυκό φως της άνοιξης, τους χειμωνιάτικους ουρανούς, τους γεμάτους πολύχρωμα σύννεφα που ταξιδεύουν τη φαντασία πάνω από τη κοσμοπολίτικη Ερμούπολη.  Η δουλειά των τελευταίων χρόνων αφορά αυτά τα ερέθισμα που προκαλεί η Κυκλαδίτικη φύση καθώς αποτυπώνουν στο καμβά μια σειρά συναισθημάτων, συγκίνησης για τον θεατό κόσμο. Στα έργα της, οι νεκρές φύσεις αποτελούν  σπουδή στη διαρκή ματιά της καθημερινότητας, εμπλουτισμένης με αυτό το φως που φιλτράρεται στην νεοκλασική αρχιτεκτονική, αντανακλάται και εναποτίθεται σε κάθε αντικείμενο στο περιβάλλον  του εσωτερικού χώρου. Η τοπιογραφία στη δουλειά της ζωγράφου, αποτελεί μια διαρκή ενασχόληση με τη παρατήρηση, την αποτύπωσή και τη μνήμη της φύσης και των συναισθημάτων, καθώς είναι αποτέλεσμα σπουδής στη φύση-μέσα από σχέδια και φωτογραφίες σε πεζοπορίες στους μοναδικούς Κυκλαδίτικους  τόπους . Στην ενότητα με τα γυμνά παρουσιάζει σχέδια μελέτης με χρώμα εκφράζοντας την εντύπωση της κίνηση και τα ανθρώπινα αισθήματα.

Η Αγγελική Μπρισνόβαλη γεννήθηκε στις Σέρρες και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Ζωγραφική και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Pratt Institute της Νέας Υόρκης, (Πτυχίο BFA) απέκτησε το Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα  «Combined Media” (MFA) στο Πανεπιστήμιο Hunter College της Νέας Υόρκης, και υπήρξε υπότροφος του Προγράμματος  I.S.P. του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης –Whitney Museum of American Art. Δίδαξε σχέδιο στη Σχολή Art & Design του Pratt Institute, και από το 2000, διδάσκει σχέδιο και εννοιολογικό σχεδιασμό στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων –του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο όπου και διαμένει μόνιμα. Έχει εκθέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα βρίσκονται στο χώρο της διδακτικής της τέχνης και της εννοιολογικής εφαρμογής της τέχνης στο σχεδιασμό. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, και της Διεθνούς Ένωσης Πανεπιστημιακών Καθηγητών-Τεχνών.

Search