ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Όχι της κυβέρνησης στο αίτημα για υπόγεια διέλευση του τρένου

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο  Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία των Πολιτιστικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων Καστελλόκαμπου, Παραλίας Προαστείου (Δράση), Προάστιο (Δροσιά), Προάστιο Μποζαΐτικα, Έσω-Έξω Αγυιά και Τερψιθέα, Άγιος Διονύσιος, Ρίον, για να θέσουν στον Υπουργό κ. Σπίρτζη το θέμα της διέλευσης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα, καθώς και την επέκταση-συνέχιση της λειτουργίας του δρομολογίου του ήδη υπάρχοντος τοπικού τρένου.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, τον Υπουργό κ. Σπίρτζη, που απουσίαζε, εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Βούρδας.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων κατέθεσαν το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων στις 29/10/2017 επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούν την επίγεια διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής μια χάραξη που διαιρεί βίαια πόλη και την αποχωρίζει από το παραλιακό μέτωπο.

Τόνισαν επίσης ότι δεν θα αποδεχτούν μετά το Ρίον οποιαδήποτε επιφανειακή διέλευση της ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής.

Ο Γ.Γ. επέμενε στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επίγεια διέλευση.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καστελλοκάμπου, Γιάννης Κανελλόπουλος, κατήγγειλε την κυβερνητική στάση αναφέροντας ότι οι κάτοικοι της βόρειας Πάτρας μαζί με τον υπόλοιπο Πατραϊκό λαό θα υποδεχτούν τον κ. Τσίπρα στο Περιφερειακό Συνέδριο όπως του αρμόζει, συμπληρώνοντας «Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει μετά το Ρίον ούτε ένα μέτρο η νέα σιδηροδρομική γραμμή».

 

Search