ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάει στις Φυλακές Αγ.Στεφάνου το "Άρμα Θέσπιδος"

Μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία και τη χαρά να βιώσουν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας (Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών), οι οποίοι την Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2017 παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Η Τρελή του Σαγιό» του Ζαν Ζιροντού, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου από τη θεατρική ομάδα «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Τους πολυπληθείς χαρακτήρες της παράστασης ενσάρκωσαν με το εξαιρετικό ταλέντο τους οι ηθοποιοί Κατερίνα Κολλυροπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Διονύσης Κλάδης και Βιβή Αλεξάνδρου, οι οποίοι ενθουσίασαν το κοινό με την ερμηνεία τους. Η μετάφραση ήταν του Μίνωα Βολανάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Θάλεια Ιστικοπούλου, ενώ την κίνηση η Μαριμίλλη Ασημακοπούλου και το φωτισμό ο Νίκος Σωτηρόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών κ. Χαρίλαος Ζανίδης, στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Καταστήματος Κράτησης, καθώς και μέλη της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία. Την παράσταση προλόγισε ο αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας κ. Πέτρος Βάης, ενώ μετά το τέλος της οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και οι καλεσμένοι συζήτησαν με τους ηθοποιούς και τους εκπροσώπους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σχετικά με την παράσταση, τα επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα του πολύ δυνατού έργου του Ζιροντού και γενικότερα για την παρουσία του θεάτρου στην πόλη μας.

Ιδιαίτερος λόγος έγινε για το εξαιρετικό πολιτιστικό έργο που επιτελεί η θεατρική ομάδα «Άρμα Θέσπιδος», που κατάφερε κάτι μοναδικό: να μεταφέρει το καλό, ποιοτικό και υψηλού επιπέδου θέατρο σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολική μονάδα, καθώς και σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε χώρους ιδιαίτερους, όπως ένα Κατάστημα Κράτησης.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και o Διευθυντής του ΣΔΕ Πάτρας κ. Γεράσιμος Αντύπας ευχαριστούν θερμά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και τα μέλη της θεατρικής ομάδας «Άρμα Θέσπιδος» για την υπέροχη αυτή διαχρονική συνεργασία, που άνοιξε διάπλατα ένα παράθυρο προς την τέχνη και το ποιοτικό θέατρο.

Search