ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα μαζί με 18 υπουργούς ο Αλέξης Τσίπρας

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το 9ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, όπως όλα δείχνουν, το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2018, με την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Από προχθές βρίσκονται στην Πάτρα συνεργάτες του πρωθυπουργού, με επικεφαλής τον Αλέξη Χριστόπουλο και τον Δημήτρη Σακελλάρη, έχοντας σειρά επαφών με φορείς της Δυτικής Ελλάδας, για την προετοιμασία του προγράμματος του συνεδρίου.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθούν η ενέργεια, οι μεταφορές και η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων.

Στο συνέδριο αναμένεται, εκτός από τον Πρωθυπουργό, να βρεθούν στην Πάτρα και να παρέμβουν με ομιλίες τους 18 Υπουργοί της κυβέρνησης.

«Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία στοχεύουμε στη διαμόρφωση του προγράμματος της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο θα ενταχθεί στον Αναπτυξιακό τον οποίο ήδη έχουμε ψηφίσει. Η επιλογή μας είναι ότι η όποια ανάπτυξη και ο παραγόμενος πλούτος πρέπει να διοχετευτεί σε περιφερειακό επίπεδο με σκοπό να αμβλύνουμε τις περιφερειακές ανισότητες, αλλά και τις ενδοπεριφερειακές που είναι εξίσου μεγάλες. Μιλάμε για ένα νέο παραγωγικό και οικονομικό μοντέλο σε πλήρη αντίθεση με αυτό που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Χριστόπουλος.

Ο κ. Σακελλάρης επεσήμανε πως «για πρώτη φορά διαμορφώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις  ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα με ενεργό τη συμμετοχή των πολιτών και των παραγωγικών φορέων για την τελική του διαμόρφωση. Θέλουμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για την ανασύνταξη της χώρας και αυτό δεν θα είναι αποτέλεσμα κάποιας επιτροπής σοφών, αλλά μιας διαδικασίας που ξεκινά από κάτω προς τα πάνω. Είναι μια μακρά διαδικασία. Ας κάνουμε εμείς την αρχή με προγραμματισμό και ρεαλισμό για να τα βρουν και οι επόμενες γενιές που μέχρι σήμερα παραλάμβαναν χαλάσματα».

Οι συναντήσεις των συνεργατών του Πρωθυπουργού θα συνεχιστούν σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Search