ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εξερράγη βόμβα στο Εφετείο Αθηνών-Βρέθηκε το βαν-Η μαρτυρία του φύλακα(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Iσχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν στις 3:25 τα ξημερώματα έξω από το Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως. Αγνωστος τηλεφώνησε στις 02.50 στην Εφημερίδα των Συντακτών και την ιστοσελίδα Zougla.gr, λέγοντας ότι σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί βόμβα στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.

Στο σημείο μετέβησαν και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι συγκεντρώνουν στοιχεία προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας και να βρουν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Η έκρηξη πάντως ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και έγινε αισθητή σε αρκετά μεγάλη απόσταση, ενώ ανάγκασε τους περίοικους να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε τσάντα. Ο φύλακας είδε δύο άτομα να αφήνουν την τσάντα και να εξαφανίζονται.

Ολα δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και γι’ αυτό τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αυτοκίνητο κλειστού τύπου με συρόμενη πόρτα στο πλάι σταμάτησε έξω από το Εφετείο Αθηνών. Στο όχημα φαίνεται ότι επέβαιναν τέσσερα άτομα. Δύο στο πίσω μέρος, ο οδηγός και ο συνοδηγός. Ο συνοδηγός φέρεται να ήταν ο άνδρας που κρατούσε τη βόμβα. Κατέβηκε και σχεδόν ταυτόχρονα από την συρόμενη πλαϊνή πόρτα του οχήματος βγήκε άλλο ένα άτομο. Ο συνοδηγός ανέβηκε τις σκάλες και έφτασε ως την είσοδο του κτιρίου όπου και τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Ο δεύτερος φέρεται να επιτηρούσε τον χώρο καλύπτοντας τις κινήσεις του ατόμου που τοποθετούσε τη βόμβα.
Ωστόσο ο φύλακας του Εφετείου Αθηνών δήλωσε ότι τη βόμβα άφησαν άγνωστοι μέσα σε μια τσάντα στην είσοδο του Εφετείου και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Στο σημείο της επίθεσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει βρεθεί ένας κάλυκας φυσιγγίου, ο οποίος παραλήφθηκε από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Ωστόσο, ο υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα, δηλαδή κατά ενός εργαζόμενου. Η εγκληματική αυτή πράξη είναι αποτρόπαιη και καταδικαστέα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Στα Εξάρχεια, κοντά στο Μουσείο, βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο τύπου βαν, μάρκας FIAT, με πλαστές πινακίδες, το οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και ταιριάζει με την περιγραφή που έδωσε ο φύλακας.

Η ΕΛΑΣ βλέπει πίσω από την επίθεση την Oμάδα Λαϊκών Αγωνιστών που είχε αναλάβει την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Eurobank, το υπουργείο Εργασίας και τον ΣΕΒ βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών, ένα κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου διεξάγονται πλειστηριασμοί. Η ΕΛΑΣ δεν αποκλείει η τρομοκρατική επίθεση να συνδέεται και με την υπόθεση Γιαγτζόγλου τον 29χρονο που συνδέεται με την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.

Πηγή: real.gr, ANT1

Search