ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλοιό χιονιά όλη η χώρα

Η κακοκαιρία "θερίζει" όλη τη χώρα - Χιόνια, κρύο και ταλαιπωρία ενώ τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών - Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα χιόνια ενώ εθνικές οδοί έκλεισαν λόγω του χιονιά - Για ώρες μέσα στο κρύο οι οδηγοί περίμεναν να ανάψουν την μηχανή του αυτοκινήτου τους και να φύγουν - Αυτοκίνητα και νταλίκες ντελάπάρισαν ενώ επικράτησε χάος - Η πρόβλεψη για τον καιρό

Ο χιονιάς «σάρωσε» όλη τη χώρα… και άφησε πίσω του τεράστια προβλήματα και απίστευτες εικόνες ταλαιπωρίας. Οδηγοί εγκλωβίστηκαν από τον χιονιά μέσα στο κρύο, αυτοκίνητα και νταλίκες ντελαπάρισαν ενώ μεγάλοι δρόμοι «έκλεισαν».
Μετά από ώρες άνοιξαν οι δρόμοι

Αργά το βράδυ της Παρασκευής (22.12.2017) α αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί απομακρύνθηκαν και ο δρόμος καθαρίστηκε, ενώ βοήθησε και το γεγονός ότι τα καιρικά φαινόμενα παρουσίασαν ύφεση. Όσο περνάει η ώρα η κίνηση αρχίζει να ομαλοποιείται και σιγά σιγά αποκτά μια ροή, με μικρές ταχύτητες φυσικά, ωστόσο είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να τελειώσει ο Γολγοθάς οδηγών, επιβατών, αλλά και των δικών τους ανθρώπων που αγωνιούν και τους περιμένουν.

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Οι οδηγοί που κινούνται προς Δομοκό, προς Μπράλο και προς Καρπενήσι θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε αλυσίδες.

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί τις πρωινές ώρες λόγω παγετού. Από τις 15:00 το μεσημέρι η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό για την κυκλοφορία φορτηγών στην εθνική οδό. Το απαγορευτικό ισχύει και για τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας…
Έφθασαν με ασφάλεια από το Άνω Διακοπτό στα Καλάβρυτα οδηγοί και επιβάτες αυτοκινήτων

Με ασφάλεια έφθασαν στα Καλάβρυτα οι οδηγοί και οι επιβάτες δεκάδων αυτοκινήτων, που ήσαν νωρίτερα ακινητοποιημένα στην περιοχή του ‘Ανω Διακοπτού, λόγω της χιονόπτωσης.

Ειδικότερα, εκχιονιστικό μηχάνημα έφθασε στο ‘Ανω Διακοπτό και αμέσως μετά άρχισε να απομακρύνει το χιόνι από το οδόστρωμα . Κατόπιν, τα αυτοκίνητα ακολουθούσαν το εκχιονιστικό, μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους, στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Στην συνέχεια, έκλεισε ο δρόμος Πούντας – Καλαβρύτων, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, εξ΄ αιτίας της χιονόπτωσης, ενώ από νωρίς αύριο το πρωί αναμένεται να επιχειρήσουν εκ νέου τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αιγίου – Καλαβρύτων, από το ύψος της περιοχής Αχλαδιά.
Χάος στους δρόμους από τον χιονιά

Ο χιονιάς για άλλη μια φορά έκλεισε την εθνική οδό και μάλιστα μια ήμερα που κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων των Χριστουγέννων.

Στο ρεύμα από Αθήνα προς Λαμία από το Κάστρο για ώρες δεν εκινείτο τίποτα Δεκάδες αυτοκίνητα μικρά και μεγάλα είχαν ακινητοποιηθεί, με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων ενώ την ίδια ώρα το χιόνι έπεφτε ασταμάτητα.

Ουρές και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου η κυκλοφορία γινόταν σημειωτόν. Από τις 3:00 το μεσημέρι η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό για την κυκλοφορία φορτηγών στην εθνική οδό. Το απαγορευτικό ισχύει και για τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Δίνουμε τιτάνια μάχη για να κρατηθεί ανοιχτός ο δρόμος. Έχουμε έντονη χιονόπτωση στο Μαρτίνο όπου έχουν διπλώσει νταλίκες και η τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία προσωρινά για να τις μετακινήσουμε. Αναστέλλεται η είσπραξη διοδίων αμφίπλευρα για όσο η κατάσταση είναι δύσκολη σε Θήβα και Τραγάνα. Αυτή την ώρα επιχειρούν 60 εκχιονιστικά, αλατιέρες και φορτωτές άλατος.
Είναι δύσκολα, αλλά όλοι οι φορείς δουλεύουν πυρετωδώς για να ελευθερώσουν το δρόμο και σε λίγη ώρα πιστεύω ότι θα δοθεί και το ρεύμα προς Λαμίας στην κυκλοφορία…», είπε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Οδού Γεράσιμος Μονοκρούσος στο LamiaReport.

 

Search