ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πνίγηκε στην αιθαλομίχλη η Πάτρα(Πίνακες-Μετρήσεις)

Σε επίπεδο «ανθυγιεινό» κυμάνθηκαν οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων κυρίως του Καστελλοκάμπου και της Τριών Ναυάρχων, που χτύπησαν κόκκινο ειδικά το βράδυ των Χριστουγέννων, από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες, αφού σύμφωνα πάντα με το δίκτυο Αιθέρας στο επίπεδο «ανθυγιεινό» στις μετρήσεις, ενδέχεται να εμφανιστούν επιπτώσεις στην υγεία, με τις ευαίσθητες ομάδες να αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα.

Στον Καστελλόκαμπο, μάλιστα, οι αυξημένες τιμές να παραμένουν στο «κόκκινο» από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα.

Σε καλύτερα επίπεδα ήταν η κατάσταση της ατμόσφαιρας στην Αγυιά, το Ρίο, το Κουκούλι, αλλά και το Νέο Λιμάνι.

Το δίκτυο Αιθέρας είναι ένα σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής των αιωρούμενων σωματιδίων, στο πλαίσιο των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών. Αποτελείται από αισθητήρες μέτρησης των αιωρούμενων σωματιδίων, πανοραμικές κάμερες και μια διαδικτυακή πλατφόρμα που καταγράφει την ποιότητα του αέρα στην Πάτρα σε πραγματικό χρόνο.

Δείτε τις πιο πρόσφατες τιμές του δείκτη και την κατάσταση ποιότητας αέρα στις περιοχές της Πάτρας, καθώς επίσης και τη διακύμανση του δείκτη και της κατάστασης ποιότητας αέρα κατά τις προηγούμενες 24 ώρες και 7 ημέρες.

 

Search