ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα κατά Apple: Μήνυση για τα... αργά iPhone

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η Apple παραδέχθηκε ότι κάνει εσκεμμένα τα παλιότερα μοντέλα του iPhone πιο αργά, προκειμένου να συντηρήσει τη μπαταρία τους, και... άρχισαν τα όργανα.

Ήδη η εταιρεία βρίσκεται ενώπιον οκτώ αγωγών εις βάρος της από χρήστες, οι οποίοι θεωρούν ότι η Apple τους εξαπάτησε, μη ενημερώνοντάς τους ότι συν τω χρόνω οι συσκευές τους θα γίνονταν πιο αργές, λόγω μειωμένων αντοχών της μπαταρίας.

Από τις επτά αγωγές ξεχωρίζει μία, που ζητά αποζημίωση σχεδόν ένα τρισ. (!) δολάρια, ωστόσο, όλοι οι ενάγοντες ζητούν αποζημιώσεις, καθώς και απαγόρευση η Apple να κάνει τα παλιότερα iPhone πιο αργά.

Σύμφωνα με νομικούς στις ΗΠΑ, το «κλειδί» στην υπόθεση θα είναι οι... μπαταρίες των iPhone, καθώς οι μηνυτές υποστηρίζουν ότι ήταν εξ αρχής προβληματικές και γι' αυτό η Apple υποχρεώνεται να κάνει τα τηλέφωνα πιο αργά, μέσω ειδικού software.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι οι αγώγές ίσως κατορθώσουν να αποδείξουν ότι η Apple ενδεχομένως εξαπάτησε τους χρήστες των iPhone, αφού δεν τους πληροφόρησε έγκαιρα για τα προβλήματα της μπαταρίας και την ανάγκη οι συσκευές τους να λειτουργούν σε... χαμηλότερες στροφές.

topontiki

 

Search