ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζει τις εορταστικές της δράσεις η Κοινο_Τοπία(ΦΩΤΟ)

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες σκόρπισε η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία (www.koinotopia.gr) με αφορμή τις εορτές του δεκαπενθημέρου στη φιλανθρωπική εκδήλωση της Μέριμνας. Συγκεκριμένα την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου το μεσημεράκι στο αίθριο του Έσπερου έναντι πλατείας Β. Γεωργίου Α΄ η χορωδία με μαέστρο τη Λίνα Γερονίκου μουσικό-υψίφωνο και πιανίστρια την Ελένη Παπαπροκοπίου επένδυσε με τραγούδια το παζάρι με δημιουργίες των εκπαιδευόμενων του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών ‘‘Μέριμνα’’ καταδεικνύοντας έμπρακτα το νόημα της αλληλεγγύης και προσφοράς στους παλιούς φίλους τους της Μέριμνας.

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στις 7μμ η χορωδία θα βρεθεί στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, στην περιοχή Γηροκομείου Πατρών, το οποίο παρέχει στα υπερήλικα άτομα που περιθάλπει, ισότιμα και ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση υγιεινή, στέγη, διατροφή, κατάλληλο ιματισμό, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φυσιοθεραπευτική αγωγή, κοινωνική συμπαράσταση, κοινωνική εργασία, εργασιοθεραπεία και ψυχαγωγία. Και εκεί η χορωδία της Κοινο_Τοπίας θα προσπαθήσει να μεταφέρει το εορταστικό κλίμα των ημερών στους συμπολίτες μας που διαβιούν στο ευγηρείο.

Τον Ιανουάριο η χορωδία θα τραγουδήσει εορταστικές μελωδίες αλλά και έντεχνα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αντωνοπούλειου Ιδρύματος στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας επί της οδού Μιχαλακοπούλου 58.

Το Αντωνοπούλειο Ίδρυμα λειτουργεί προσωρινό ξενώνα φιλοξενίας για 4-6 παιδιά με νοητική υστέρηση σε ιδιόκτητο, κατάλληλα διαρρυθμισμένο διαμέρισμα στην Πάτρα, υπό τη φροντίδα εξειδικευμένου προσωπικού. Στα παιδιά παρέχεται πλήρης φροντίδα αλλά και ψυχαγωγία. Παράλληλα προετοιμάζεται η λειτουργία μονάδας ΣΥΔ (στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για παιδιά με νοητική υστέρηση) 1.200τ.μ., με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 4,7 στρεμμάτων στο Χαϊκάλι Πατρών το οποίο βρίσκεται στο 80% της ολοκλήρωσής του. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και μονάδα ημερήσιας φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση, με τα κατάλληλα εργαστήρια, όπου θα απασχολούνται και άλλα παιδιά από την ευρύτερη περιφέρεια.

Οι δράσεις αυτές που σκοπό έχουν να προσφέρουν λίγη χαρά σε συμπολίτες μας που το έχουν ίσως λίγο περισσότερο ανάγκη πραγματοποιούνται στα πλαίσια της κοινωνικής παρέμβασης της οργάνωσης για μια κοινωνία της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της συμπόνιας, της αλληλοκατανόησης και της αξιοπρέπειας που πρέπει να απολαμβάνουν ισότιμα όλα τα μέλη της κοινωνίας.

Search