ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε ο 34χρονος πατροκτόνος

Νεότερη Ενημέρωση14.03

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 34χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Φορτέτσα, μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές. Σύμφωνα με το cretalive, ο δικηγόρους του 34χρονου, Κώστας Πατρικαλάκης, δήλωσε πως ο πελάτης του έφερε εκδορές στο σώμα ενώ υποστήριξε πως υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα σε πατέρα και γιο καθώς και οι δύο είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ο κ. Πατρικαλάκης ανέφερε πως «πρόκειται για ένα τραγικό ατύχημα, καθώς πατέρας και γιος δεν είχαν τίποτα να χωρίσουν». Ως προς το μοιραίο βράδυ, ο 34χρονος ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια Ηρακλείου πως είχε καταναλώσει αλκοόλ μαζί με ναρκωτικά και είχε θολώσει.

«Αποφάσισαν να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα και για ασήμαντη αφορμή προκλήθηκε συμπλοκή», τόνισε  ο δικηγόρος ενώ ανέφερε πως ευρήματα στο χώρο που έδειχναν πάλη δεν αξιολογήθηκαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία ζήτησε συμπληρωματική εξέταση από τον ιατροδικαστή.

Την ίδια ώρα, ερευνάται πληροφορία που θέλει τον πατέρα να πάσχει από επιληψία.

Αρχική Ενημέρωση 08.12

Το κατώφλι της ανακρίτριας Ηρακλείου αναμένεται να περάσει σήμερα το πρωί ο 34χρονος πατροκτόνος προκειμένου να απολογηθεί για την δολοφονία του 61χρονου πατέρα του στην Φορτέτσα Ηρακλείου.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο 34χρονος ήταν να απολογηθεί την περασμένη Τετάρτη ωστόσο ζήτησε και έλαβε νέα αναβολή για σήμερα.

Ο δράστης Δ.Σ. αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και για αρκετές ώρες μετά το φονικό, μη όντας σε θέση να εξηγήσει στους αστυνομικούς, τι έγινε στο σπίτι του πατέρα του και έφτασε να τον πνίξει με τα ίδια του τα χέρια.

Μάλιστα κατά την μεταφορά του στο Αστυνομικό Μέγαρο αρκετές ήταν οι φορές που ο ίδιος έλεγε ασυναρτησίες για το τι ακριβώς συνέβη, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει την πράξη του.

Τελικά ομολόγησε το έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας του φώναζε και εκείνος προσπάθησε να τον σταματήσει, κλείνοντας του το στόμα.

Ο 34χρονος ήταν άνεργος και διέμενε σε άλλο σπίτι εκτός της πόλης του Ηρακλείου, αλλά το βράδυ των Χριστουγέννων είχε πάει στον πατέρα του.

Οι δύο άνδρες λογομάχησαν και ο γιος ακινητοποιώντας τον πατέρα του με “κεφαλοκλείδωμα” του έκλεισε το στόμα με τα χέρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος στους αστυνομικούς η αφορμή του καυγά τους ήταν πως ο πατέρας του τον έδερνε όταν ήταν μικρός.

Search