ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κίνδυνος για τους διασωληνωμένους ασθενείς στο ΠΠΝΠ-Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

"150 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές. Χειμώνας και οι λοιμώξεις ξεκίνησαν. Οι λίστες αναμονής αυξήθηκαν. Αυτό το χρονικό διάστημα 25 – 40 ασθενείς περιμένουν κάθε ημέρα στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους. Και ο αριθμός θα αυξηθεί όσο προχωράει ο χειμώνας και οι κλίνες είναι ανεπαρκείς.

Στον Εθνικό Άξονα Αττική – Ήπειρος 360 χιλιόμετρα λειτουργούν μόνο 21 κλίνες ΜΕΘ (ΠΑΤΡΑ – ΚΟΡΙΝΘΟ).

Στον Εθνικό Άξονα Αττική – Θεσσαλονίκη 360 χιλιόμετρα λειτουργούν μόνο 8 κλίνες ΜΕΘ (ΛΑΜΙΑ).

Παράδειγμα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Διαθέτει  δέκα κρεβάτια ΜΕΘ  τα οποία δεν επαρκούν."

Αυτό καταγγέλλει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της για την Πρωτοχρονιά η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας:

"Τι πράττει το Νοσοκομείο για τη Νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών που περιμένουν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ; Τους νοσηλεύει σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας και στην Μονάδα Ανάνηψης των χειρουργείων. Η Μονάδα Ανάνηψης του χειρουργείου, έχει μετατραπεί σε ΜΕΘ.  Τις περισσότερες ημέρες οι διασωληνωμένοι ασθενείς φτάνουν τους 7. Δεσμεύουν τα μισά και πλέον κρεβάτια της αίθουσας ανάνηψης. Παρακολουθούνται από το ίδιο λειψό προσωπικό της ΜΕΘ. Ουσιαστικά μετατράπηκε η ανάνηψη σε νέα μονάδα ΜΕΘ. Φυσικά οι μετακινήσεις του λειψού Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού από την ΜΕΘ στην ανάνηψη, εγκυμονεί κινδύνους για τους διασωληνομένους ασθενείς λόγω πλημμελούς παρακολούθησης.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, πραγματοποιεί σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις και μεταφέρονται ασθενείς από όλες τις περιοχές και τα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας. Για φανταστείτε να διακομισθούν στο Νοσοκομείο πολυτραυματίες από τροχαίο ατύχημα,  που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης.  Δεν θα υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι στην ανάνηψη των χειρουργείων για να πραγματοποιηθούν οι χειρουργικές επεμβάσεις.

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων στους χειρουργημένους ασθενείς που παραμένουν στην ανάνηψη από τους επισκέπτες των διασωληνωμένων ασθενών. Εξαιτίας αυτού περιορίζονται οι ώρες του επισκεπτηρίου και οι διαμαρτυρίες των συνοδών των διασωληνωμένων ασθενών είναι συνεχείς και καθημερινές."

Search