ΕΛΛΑΔΑ

Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου για τη ΣΕΚΑΠ

Κερδίσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο σχολίασαν εκπρόσωποι των εργαζομένων – Στις 17 Ιανουαρίου η οριστική απόφαση

Την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης των αποφάσεων που όριζαν την την επιβολή προστίμου ύψους 38,2 εκατ. ευρώ από τη ΣΕΚΑΠ αποφάσισε το Πρωτοδικείο της Κομοτηνής.
Ετσι, η ΣΕΚΑΠ παίρνει μια «παράταση ζωής» μέχρι την μέχρι να  εκδικασθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της για το πρόστιμο.

Το πρόστιμο που αρχικά ήταν 19,5 εκατ. ευρώ και που σήμερα έχει φτάσει με τις προσαυξήσεις στα 39,2 εκατ. ευρώ, είχε επιβληθεί στην εταιρεία από το τελωνείο Ξάνθης για μια υπόθεση λαθρεμπορίου το 2009, όταν είχε εντοπιστεί   πλοίο ανοιχτά της Εύβοιας με λαθραία τσιγάρα από το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων σχολιάζοντας την απόφαση είπαν ότι κερδίσαμε μια μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο, με τους εργαζόμενους να μπορούν να επιστρέψουν στη δουλεία τους αναμένοντας την οριστική απόφαση στις 17 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα και συγκεκριμένη την Πέμπτη, η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε παύση πληρωμών «εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας – πληρωμών της εταιρείας»

Στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε η ανάθεση σε δικηγορικό γραφείο όλων των σχετικών θεμάτων με τη διαδικασία της πτώχευσης καθώς και ο ορισμός νέου γενικού διευθυντή της εταιρείας.

Στην ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από το ΔΣ τονίζονταν ότι:
«Η ΣΕΚΑΠ αντιμετωπίζει θέμα πτώχευσης

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, με θέμα τη λήψη έκτακτων μέτρων εξαιτίας της απορριπτικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής αναφορικά με το πρόστιμο των 38 εκατομμυρίων ευρώ για παραβάσεις του 2009, στο πλαίσιο των οποίων επιβλήθηκαν περιορισμοί στη δραστηριότητα της επιχείρησης από το αρμόδιο Τελωνείο, ελήφθη η απόφαση για την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας – πληρωμών της εταιρείας.

Ήδη από σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ όρισε ως Νομικό – Ειδικό Σύμβουλο της εταιρείας, για τον χειρισμό όλων των σχετικών θεμάτων με την διαδικασία της πτώχευσης, τον κ. Σεραφείμ Σωτηριάδη, ιδρυτή της δικηγορικής εταιρείας «Σεραφείμ Σωτηριάδης και Συνεργάτες Εταιρεία Δικηγόρων», με εξειδίκευση στα θέματα του πτωχευτικού δικαίου.

Εκ των πρώτων ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ αποτέλεσε ο ορισμός του κ. Σταύρου – Κωνσταντίνου Παπασπύρου του Χρυσοστόμου, ως νέου Γενικού Διευθυντή της ΣΕΚΑΠ, απόφαση για την οποία ενημερώθηκε και ενέκρινε ο κ. Σωτηριάδης».

 

Search