ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μηνύματα των αρχηγών των κομμάτων για το 2018

Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου για τη νέα χρονιά

«Με πλήρη σεβασμό των διατάξεων του Συντάγματος, οι οποίες προσδιορίζουν και τις θεσμικές συντεταγμένες της αποστολής μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, σας απευθύνω αυτό το μήνυμα λίγο πριν την ανατολή του Νέου Έτους. Μήνυμα το οποίο συμπυκνώνει αφενός μεν -και πρωτίστως- τις θερμές ευχές μου για υγεία, δύναμη και δημιουργία, ατομική και συλλογική, ιδίως σ’ αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς. Αφετέρου δε τις, οπωσδήποτε αυτονόητες πλην όμως αναγκαίες, υπομνήσεις ως προς το χρέος μας ως Λαού και ως Έθνους απέναντι στην Πατρίδα μας αλλά και απέναντι στην Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια. Χρέος, το οποίο προσδιορίζουν η Ιστορία μας αλλά και η προοπτική μας, ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει.Η χρονιά που φεύγει μας υποχρεώνει να μην ξεχνάμε ότι βιώνουμε ακόμη τις τραγικές επιπτώσεις της βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, η οποία έχει τραυματίσει βαρύτατα την κοινωνική συνοχή, με κύρια θύματα τις οικονομικώς ασθενέστερες ομάδες του Λαού μας και, κατ’ εξοχήν, την Νέα Γενιά. Πλην όμως η χρονιά αυτή κατέδειξε πως όλοι οι οιωνοί μας νομιμοποιούν να ελπίζουμε, και δη βασίμως, ότι αποφασισμένοι και ενωμένοι -όπως το πράττουμε διαχρονικώς για τα μεγάλα και σημαντικά εθνικά διακυβεύματα- μπορούμε και πρέπει να χαράξουμε, αρχής γενομένης από το 2018, το μέλλον που μας αναλογεί και μας ταιριάζει.Τούτο είναι καθ’ όλα δυνατό διότι, πέραν των όσων προεξέθεσα, έχουμε ήδη αποδείξει, έναντι πάντων, ότι, παρά την δεινή κοινωνική και οικονομική κρίση, η Ελλάδα συνιστά πραγματικό πυλώνα δημοκρατικής σταθερότητας και ασφάλειας στην ταραγμένη ευρύτερη περιοχή μας. Πυλώνα ο οποίος, πέραν των άλλων, καταφέρνει ν’ αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα τον θανάσιμο κίνδυνο της τρομοκρατικής βαρβαρότητας, αλλά και να υπερασπίζεται τον Άνθρωπο, όπως αρμόζει στον Πολιτισμό μας, στο πλαίσιο του οξύτατου Προσφυγικού ζητήματος.Είναι όλα αυτά τα εχέγγυα τα οποία μας παρέχουν, πάντοτε υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας όλων των Δημοκρατικών Πολιτικών Δυνάμεων, και τα ακόλουθα δικαιώματα:

- Πρώτον, το δικαίωμα όχι μόνο να είναι η Ελλάδα, στο διηνεκές, αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης. Αλλά και να μπορεί να πρωταγωνιστήσει, κατά το μέτρο που της αναλογεί, στην ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και, επέκεινα, του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος. Έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να εκπληρώσει τόσο την ιστορική αποστολή της έναντι των Λαών της, όσο και τον πλανητικό της, εξίσου ιστορικό, ρόλο για την εμπέδωση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης σε ολόκληρο τον Κόσμο. Τούτο όμως προϋποθέτει, επιπλέον, και την επίγνωση των Ευρωπαϊκών Θεσμών αλλά και όλων των Εταίρων μας αναφορικά με τα εξής: Από την μια πλευρά ότι πρέπει να τροποποιηθεί δραστικώς, σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο, η αδιέξοδη πολιτική υπερβολικής λιτότητας, έτσι ώστε να στηριχθεί, στην βάση της Αλληλεγγύης, το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου και η κοινωνική συνοχή στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθώς και ότι πρέπει να θωρακισθούν οι μηχανισμοί άμυνας απέναντι στην επερχόμενη εξαιρετικά επικίνδυνη κρίση δημόσιου και ιδιωτικού χρέους επίσης σ’ ευρωπαϊκό, και όχι μόνον, επίπεδο. Και, από την άλλη πλευρά, ότι πρέπει ν’ αποκτήσει την απαιτούμενη δύναμη για την εκπλήρωση της αποστολής του, κατά το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο, ο σήμερα ατροφικός πυλώνας της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.

- Τα ίδια όμως εχέγγυα που προανέφερα μας δίνουν και ένα ακόμη δικαίωμα. Ήτοι το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε, ως Λαός και ως Έθνος, στο ακέραιο, τα Εθνικά μας Θέματα, που είναι βεβαίως και Θέματα της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας. Τα Θέματα αυτά είναι και τα σταθμά μέτρησης των σχέσεων φιλίας και καλής γειτονίας καθώς και της ευρωπαϊκής προοπτικής των γειτονικών μας κρατών, με την έννοια ότι όλα αυτά εξαρτώνται, αυτονοήτως, και από τον εκ μέρους τους πλήρη σεβασμό:

• Πρώτον, του συνόλου της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης.

• Δεύτερον, του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως της Συνθήκης της Λωζάνης. Η οποία προσδιορίζει, επακριβώς και δίχως ίχνος γκρίζων ζωνών, τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

• Τρίτον, του status quo των υφιστάμενων συνόρων. Πράγμα που σημαίνει, μεταξύ άλλων, την αποφυγή χρησιμοποίησης ανιστόρητων ονομάτων, τα οποία, επιπλέον, αποπνέουν αλυτρωτισμό, εντελώς αντίθετο προς το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

• Τέταρτον, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Πρωτίστως δε του Δικαιώματος στην Ιδιοκτησία και των Δικαιωμάτων των Μειονοτήτων.

Ελληνίδες, Έλληνες,

Τα γεγονότα του 2017, στην Χώρα μας, σ’ Ευρωπαϊκό αλλά και σε Διεθνές επίπεδο, τεκμηριώνουν ότι όλα όσα εξέθεσα δεν συνιστούν επετειακά ευχολόγια κενά περιεχομένου. Όλως αντιθέτως, αναδεικνύουν τις τεράστιες δυνατότητες του Λαού μας και του Έθνους μας, όταν απαντούμε στις προκλήσεις των καιρών υπό όρους ευθύνης και αρραγούς ενότητας. Αυτές τις δυνάμεις οφείλουμε ν’ αξιοποιούμε, έχοντας επιπλέον το χρέος να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων, ιδίως έναντι της Νέας Γενιάς.

Χρόνια πολλά, καλά κι ελπιδοφόρα. Ελπιδοφόρα όχι με την έννοια της ανέξοδης ουτοπίας, αλλά με την θεμελιωμένη ιστορικώς πεποίθηση ότι μπορούμε ν’ ανταποκριθούμε επαξίως στις απαιτήσεις που προσδιορίζουν την προοπτική του Λαού μας και του Έθνους μας, την προοπτική της Πατρίδας. Ας είναι οδηγός μας το εξής τρίπτυχο: Το παρελθόν, απώτερο και πρόσφατο, μας διδάσκει. Το παρόν μας χαλυβδώνει. Το μέλλον, μας ενώνει για να κατακτήσουμε αυτό που μας αναλογεί.

Και πάλι Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά».

Τη βεβαιότητα ότι το 2018 θα είναι χρόνος-ορόσημο για την Ελλάδα, καθώς μετά από 8 χρόνια βγαίνει από τα μνημόνια και ανασαίνει, αφήνοντας πίσω οριστικά την εποχή της επιτροπείας, των σκληρών μέτρων και των ταπεινώσεων.Αυτό είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο τηλεοπτικό μήνυμα του.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού, στη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση το 2017 για να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια και διαβεβαίωσε ότι το 2018 δεν θα είναι 2008, δεν θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που γέννησε την ελληνική τραγωδία.

Ορόσημο για τη χώρα το 2018

«Στην αυγή του νέου χρόνου συνηθίζουμε να μοιραζόμαστε ελπίδες, προσδοκίες, ευχές, όνειρα για το αύριο», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Σήμερα, όμως, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας, μια βεβαιότητα: Ο χρόνος που έρχεται θα είναι χρόνος ορόσημο για τη χώρα. Μετά από σχεδόν μια οκταετία, βγαίνουμε επιτέλους από τα μνημόνια και ανασαίνουμε. Αφήνουμε πίσω μας οριστικά την εποχή της επιτροπείας, των σκληρών μέτρων και των ταπεινώσεων. Και αυτός είναι ένας σπουδαίος λόγος για να αισιοδοξούμε ότι το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά για τη χώρα μας και για το λαό μας».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι για να φτάσουμε εδώ χρειάστηκε να υποβληθεί ο λαός μας σε μεγάλες θυσίες, αλλά και η κυβέρνηση έδωσε σκληρή μάχη, και πιο συγκεκριμένα, «χρειάστηκε να δώσουν εκατομμύρια άνθρωποι το δικό τους δίκαιο αγώνα, για να ξεφύγουμε από τον βάλτο. Αλλά και από τη δική μας μεριά, χρειάστηκε να δοθεί και δίνεται σκληρή μάχη σε δυο μέτωπα.
Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης από τη μια, απέναντι στις ακρότητες των δανειστών. Αλλά και στο εσωτερικό μέτωπο, απέναντι στις παθογένειες, στις στρεβλώσεις, στην ευνοιοκρατία, στον κομματισμό, στη διαπλοκή και στη διαφθορά, σε όλα όσα μας κρατούσαν για χρόνια καθηλωμένους».

Το σκοτάδι το αφήσαμε πίσω

Τόνισε επίσης πως δεν έχει σκοπό να θριαμβολογήσει, διότι ξέρει, όπως και ο καθένας, πόσα προβλήματα βρίσκονται ακόμη μπροστά μας και πόση προσπάθεια χρειάζεται για να φτάσει η ανάπτυξη από τους αριθμούς στους ανθρώπους και σε κάθε σπίτι ξεχωριστά και σημείωσε: «Ξέρω, όμως, επίσης, και ο καθένας μας πρέπει να ξέρει, ότι το σκοτάδι το αφήσαμε πίσω. Το καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα το 2010, το 2018 επιτέλους τελειώνει».

Το 2018 δεν θα είναι 2008

Παράλληλα μια άλλη βεβαιότητα «είναι ότι το 2018 δεν θα είναι και δεν πρέπει να γίνει 2008. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε και δε θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που γέννησε την ελληνική τραγωδία. Στην ανάπτυξη για τους λίγους και στα ψίχουλα για τους πολλούς. Στα συμπλέγματα πολιτικής εξουσίας και οικονομικής δύναμης, και στα τζάκια που υπονόμευσαν την οικονομία, τη δημοκρατία και τη χώρα».

Μάχη για να βγει η Ελλάδα από την κρίση με την κοινωνία όρθια

Αναφερόμενος στο 2017 ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε μια δύσκολη μάχη για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, με την κοινωνία όρθια και πρόσθεσε: «Δώσαμε, όμως, και ένα δείγμα γραφής μιας άλλης πολιτικής. Μιας πολιτικής που βάζει το συμφέρον της χώρας και των πολλών πάνω από τα συμφέροντα μιας καλομαθημένης ολιγαρχίας».

Η οικονομία πήρε πάλι μπροστά

Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης έδωσε απτά αποτελέσματα, επισήμανε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε χαρακτηριστικά:
-Η οικονομία πήρε πάλι μπροστά, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία.
-Η ανεργία μειώθηκε αισθητά.
-Η Ελλάδα βρήκε πάλι τη θέση της στη διεθνή σκηνή. Δεν είναι πλέον αιτία προβλημάτων, αλλά καταλύτης λύσεων, ενώ η ελπίδα και η αισιοδοξία επανέρχεται, δειλά αλλά σταθερά, στη βασανισμένη από τα σκληρά μέτρα κοινωνία μας.
-Το κοινωνικό μέρισμα έδωσε μια ανάσα σε εκατομμύρια συμπολίτες μας.
-Το κοινωνικό κράτος κάνει βήματα, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες.
-Οι μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, στην Παιδεία, στη δημόσια διοίκηση, προχωρούν με αποφασιστικότητα και παρά τις αντιδράσεις της παλιάς πολιτικής ελίτ.

Ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη

Τέλος, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι αυτή την πολιτική θα συνεχίσει η κυβέρνηση, λέγοντας: «Αυτή την πολιτική θα συνεχίσουμε. Με νέες δυνάμεις, αλλά και με τις νέες δυνατότητες, που συνεπάγεται το τέλος της επιτροπείας. Γιατί η ανάπτυξη χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη δεν έχει ούτε βάθος, ούτε προοπτική, ούτε καν νόημα. Γιατί η ανισότητα δεν είναι νόμος της φύσης. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που προπαγανδίζει σήμερα την καταστροφή, για να επιτύχει αύριο την παλινόρθωση. Αλλά δε θα το αφήσουμε να συμβεί. Δε θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω».

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε σε όλες και σε όλους «δημιουργικό, ειρηνικό, και ευτυχισμένο το 2018, με αισιοδοξία, με τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο δημοκρατικής κανονικότητας, οικονομικής προόδου, ισότητας και δικαιοσύνης, αλλά και με την επίγνωση ότι τίποτε δεν θα μας χαριστεί αν δεν το διεκδικήσουμε με τη σκληρή δουλειά και τον αγώνα μας».

Ευχές Μητσοτάκη για μια καλή χρονιά

Ευχές για μια καλή χρονιά έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που άκουσε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Στον πρόεδρο της ΝΔ τα... έψαλαν πρώτα τα παιδιά του Συλλόγου Συνδρόμου Down και στη συνέχεια μέλη της Πολιτιστικής Ένωσης «Βουθρωτό» που στόχο έχει τη διάδοση της παράδοσης και των εθίμων της Ηπείρου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε σε όλους τις ευχές του και είπε τα εξής: «Είμαστε κοντά σας. Εύχομαι το 2018 για όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδος, να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία και προσωπική ευτυχία. Να είναι η χρονιά εκείνη που θα αφήσουμε πίσω τα σκοτεινά χρόνια της κρίσης και θα κάνουμε ενωμένοι το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Είμαι αισιόδοξος. Δεν έχω αμφιβολία ότι το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά».

Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε κάλαντα και από τον Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω αλλά και τις εξής μαντινάδες: «Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με αγάπη και μεράκι, και σύντομα πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη / Η Κρήτη βγάζει αρχηγούς, Εθνάρχες, Κυβερνήτες, είσαι καμάρι διαλεκτό Κυριάκο για τους Κρήτες / Οι κυβερνώντες έφεραν τον τόπο μας στον πάτο, τσι ελπίδες έχει ο λαός σε σένανε Κυριάκο / Το 2018 Κυριάκο σε ανημένει να δώσεις πίσω τη χαρά στον κόσμο που προσμένει / Εις το Μαξίμου σύντομα Κυριάκο θα σε δούμε, υπόσχομαι και εκεί τσι ευχές να ‘ρθω να πούμε».

«Μακάρι να γίνουν πράξη οι μαντινάδες σας!», είπε από την πλευρά του κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Υγεία και ευτυχία εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας. Να κρατάτε πάντα τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της ωραίας μας Κρήτης ζωντανές. Την τιμάμε και την αγαπάμε πολύ όπου κι αν βρισκόμαστε».

«Ανάγκη για ομοψυχία» στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Πάνου Καμμένου

Το μήνυμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

«Τα προηγούμενα χρόνια καταβλήθηκε μια τιτάνια προσπάθεια από τον ελληνικό λαό μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες για να βγει από το τούνελ της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Με σταθερά βήματα κερδίζουμε το στοίχημα της εξόδου από το καθεστώς των μνημονίων, προκειμένου να χαράξουμε μια ιδιόκτητη οικονομική πολιτική. Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε ήταν ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός και μετά τις σκληρές προσπάθειες που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τα δύο προηγούμενα χρόνια, η ελληνική οικονομία περνά πλέον στη φάση της ανάπτυξης» αναφέρει στο μήνυμά της για τη νέα χρονιά, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ευχόμαστε το 2018 να διατηρηθεί η εθνική ομοψυχία και ενότητα του ελληνικού λαού προκειμένου να ευοδωθούν οι σκληροί αγώνες που έδωσε και οι θυσίες στις οποίες υποβλήθηκε για την επιτυχή έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων τον προσεχή Αύγουστο. Εκτιμούμε ότι το 2018 θα είναι έτος-ορόσημο, που οι πολίτες θα μπορούν βάσιμα να ατενίσουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, σιγουριά και ελπίδα. Το δικαιούνται και το αξίζουν πραγματικά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Εύχομαι από καρδιάς το 2018 να είναι μια δημιουργική χρονιά για όλους τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας. Καλή χρονιά» καταλήγει στο μήνυμά της η κ. Παπαδοπούλου.

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Φώφης Γεννηματά

H Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

Το 2018 εύχομαι να είναι μια χρονιά ειρηνική και δημιουργική.

Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Όλοι μαζί, όλο και περισσότεροι μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή και την πραγματική ελπίδα.

Εύχομαι προσωπικά στον καθένα, υγεία, χαρά και προκοπή. Χρόνια πολλά.

Σταύρος Θεοδωράκης: Το 2018 θα είναι δύσκολο - Να συνεχίζουμε να παλεύουμε για το κοινό καλό

«Καλή χρονιά. Με μικρές και μεγάλες χαρές για όλους και χωρίς άλλα ατυχήματα για την χώρα μας. Το 2018 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα γιατί και η περιοχή έχει πολλά σύννεφα αλλά και τα λάθη αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις συνεχίζονται. Δεν έχουμε όμως άλλο δρόμο. Πρέπει να συνεχίζουμε να βάζουμε στόχους. Να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο. Να παλεύουμε για το κοινό καλό. Το σωστό δεν θα συμβεί μόνο του. Εμείς πρέπει να είμαστε το σωστό. Ή τουλάχιστον να προσπαθούμε».

Δ. Κουτσούμπας: Το 2018 πρέπει να γίνει η χρονιά που θα ανατείλει η ελπίδα Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ άκουσε τα κάλαντα

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ευχήθηκε το 2018 «να γίνει χρονιά πραγματικής ανάτασης του λαϊκού κινήματος, ανασύνταξης των εργατικών λαϊκών δυνάμεων της πατρίδας μας, αλλαγής αυτού του αρνητικού συσχετισμού που υπάρχει παντού, σε όλη την Ελλάδα. Και βεβαίως αυτή η χρονιά, όπου είναι η χρονιά που το ΚΚΕ κλείνει τα 100 χρόνια μιας ηρωικής, μιας μεγάλης πορείας αγώνα και δράσης σε όλο τον τόπο, πρέπει να γίνει η χρονιά όπου θα ανατείλει η ελπίδα».

«Η ελπίδα βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, αυτή θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε σε όλη την Ελλάδα και με αφορμή το γιορτασμό των 100 χρόνων και θέλουμε όλο το λαό μαζί μας, έτσι ώστε να τελειώσουν οι βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων, να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος μακριά από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να μην εμπλέκεται όλο και περισσότερο η χώρα μας σε πολέμους και επεμβάσεις, στους ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις των ιμπεριαλιστικών κρατών και να ανοίξει ο δρόμος για την ευημερία, την ειρήνη, την αγάπη, τη συναδέλφωση του λαού, σε κατεύθυνση ενάντια σ' αυτό το βάρβαρο σύστημα, σ' αυτή τη βαρβαρότητα που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Το 2018 θα πρέπει να σημάνει πραγματική ανάταση για το εργατικό- λαϊκό κίνημα, την ανασύνταξή του, την αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού δύναμης παντού, σε όλη την Ελλάδα και βεβαίως συντονισμό της πάλης και της συμμαχίας των εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και των νέων της πατρίδας μας» ανέφερε σε δήλωσή του, προσθέτοντας:

«Το 2018 θα πρέπει να γίνει ένα μεγάλο βήμα, έτσι ώστε να ξεπεραστούν οριστικά αυταπάτες που έχουν καλλιεργηθεί σ' αυτήν εδώ τη χώρα, να ξεπεραστούν ψεύτικες προσδοκίες που μας οδηγούν απ' το κακό στο χειρότερο.

Και κυρίως να ανατείλει το ελπιδοφόρο αύριο που βρίσκεται μόνο στην ισχυροποίηση του ταξικού αγώνα, στη συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων ενάντια σ' αυτό το βάρβαρο σύστημα, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενάντια στους πολέμους και την προσφυγιά, τη φτώχεια και τις επεμβάσεις που οδηγούν την πατρίδα μας σε επικίνδυνους δρόμους, που θα την πληρώσει πάλι με το αίμα του ο ελληνικός λαός».

«Για το ελπιδοφόρο αύριο παλεύουμε όλοι, ενωμένοι σα μια γροθιά και το ΚΚΕ υπόσχεται ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σ' αυτή την προσπάθεια του λαού μας, έτσι ώστε πραγματικά να έχουμε καλύτερες μέρες χωρίς μνημόνια, χωρίς όλη αυτή τη βαρβαρότητα που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια» κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Να μην κοπούν μισθοί και συντάξεις»-Το μήνυμα του Βασίλη Λεβέντη για το 2018

«Το 2018 προτεραιότητα για την Ένωση Κεντρώων θα είναι να εμποδιστεί η κυβέρνηση, ώστε να μην κοπούν μισθοί και συντάξεις» τονίζει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά ο Βασίλης Λεβέντης.

Αναφέρει ακόμη ότι το κόμμα του «θα δώσει μάχη για να μην δώσουμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια» και υπογραμμίζει ότι το 2018 θα αναδειχθεί ο ρόλος της Ορθοδοξίας, προσθέτοντας πως το 2017 «πολλοί και πολλά κόμματα απαξίωσαν την Εκκλησία και την ορθόδοξη πίστη».

Το μήνυμα της ΛΑ.Ε

Ο αρχηγός του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης στη διάρκεια της πρωτοχρονιάτικης γιορτής της ΛΑ.Ε έκανε στα μέσα ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

«Το 2018 μπορεί να γίνει αφετηρία μεγάλων ανατρεπτικών εξελίξεων για λευτεριά, ανεξαρτησία, πραγματική δημοκρατία και δικαιοσύνη στην Ελλάδα, που πρέπει να πάψει να αποτελεί άβουλο, αγόμενο και φερόμενο, προτεκτοράτο των ισχυρών, ενός παραδομένου πολιτικού κατεστημένου και μιας αδίστακτης διαπλεκόμενης ολιγαρχίας. Με ενότητα και αγώνα μπορούμε να φέρουμε την μεγάλη ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα και όλου του εκποιημένου μνημονιακού μπλοκ. Μια ανατροπή για μια ανεξάρτητη Ελλάδα που θα εγγυηθεί ότι:

– Κανένα σπίτι και λαϊκή περιουσία δεν θα περάσει σε χέρια τραπεζίτη,

– Κανένα παιδί της Ελλάδας δεν θα ξαναξενιτευτεί,

– Κανένας συμπολίτης μας δεν θα βρίσκεται άνεργος και άστεγος στην ουρά των συσσιτίων.

Υγεία και προκοπή σε όλους και ειρήνη στην περιοχή μας»

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Βουλής

«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων σας εκφράζω τις πιο θερμές μου ευχές για υγεία πρώτ’ απ’ όλα, ειρήνη, ευημερία, ατομική, οικογενειακή, συλλογική, σ’ ένα κόσμο όπου συνυπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες και δυνατότητες αλλά και τεράστιες ανισότητες που αυξάνονται. Όπως είδαμε πρόσφατα, κατά ένα τρισεκατομμύριο αυξήθηκε μέσα σ’ ένα χρόνο η περιουσία των πεντακοσίων πλουσιότερων ανθρώπων κι άλλο ένα τρισεκατομμύριο ήταν οι φοροαπαλλαγές επίσης για τους πλούσιους στις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που υπάρχουν τεράστιες κοινωνικές ανάγκες και ανισότητες.

Το 2018 είναι μια σημαντική, σημαδιακή χρονιά για τη χώρα μας, καθώς ελπίζουμε βάσιμα και ρεαλιστικά ότι θα βγούμε από την κρίση που για πολλά χρόνια, επτά-οκτώ χρόνια, επέφερε πολύ μεγάλες αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Είμαστε σε μία φάση κατά την οποία όλοι σκεφτόμαστε και πρέπει συλλογικά να σκεφτούμε και όλες οι εστίες δημιουργίας μέσα στον ελληνικό λαό να σκεφτούν, να συσκεφθούν, να συμμετάσχουν για το μετά, δηλαδή για ένα παραγωγικό μοντέλο της χώρας εντελώς διαφορετικό, που θα είναι η άρνηση όσων οδήγησαν στη χρεοκοπία τη χώρα μας και στη μεγάλη επώδυνη κρίση την κοινωνία μας.

Ταυτόχρονα, είμαστε σε μία φάση όπου πρέπει ν’ αναζητηθούν οι αναγκαίες ευρύτερες δυνατές πολιτικές και κοινωνικές συμπτώσεις και συγκλίσεις, έτσι ώστε να επιλυθούν μεγάλα ζητήματα, να εκσυγχρονιστεί η νομοθεσία της χώρας μας έτι περαιτέρω στον τομέα των ελευθεριών και των δικαιωμάτων, αλλά ν’ αναζητηθούν και λύσεις στις μεγάλες εθνικές, όπως εμφανίζονται, εκκρεμότητες, με πρώτη απ’ όλες αυτή που αφορά στη γείτονα χώρα και τη σχετική συζήτηση που έχει ξεκινήσει. Μ’ αυτές τις σκέψεις, εκφράζω και πάλι τις πιο θερμές μου ευχές σε όλους και σε όλες».

 

Search