ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Και η Αχαία στην τραγική λίστα των εργατικών ατυχημάτων της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Το δικό της μερίδιο στην θλιβερή λίστα που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατέχει και η Αχαία, με πληθώρα εργαζομένων στους δήμους να φεύγουν για δουλειά και να μην γνωρίζουν αν θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Με αφορμή το νέο θάνατο εργαζόμενου στην καθαριότητα Δήμου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την λίστα που έχει καταγράψει ατυχημάτων με νεκρούς και τραυματίες, στην οποία συγκαταλέγεται και ο ακρωτηριασμένος υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Πάτρας, Σπύρος Τσιάκαλος, για τον οποίο ακόμα εκκρεμή το πόρισμα των αιτιών του τραυματισμού του!

Μεταξύ άλλων η ΠΟΕ-ΟΤΑ, τονίζει:

"Τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας οφείλουν να ενισχύσουν το νομοθετικό πλαίσιο για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων και οι αρμόδιες υπηρεσίες τους να αποδώσουν ευθύνες εκεί που υπάρχουν για τον θάνατο του 51χρονου Δημοτικού υπαλλήλου.

Θα πρέπει δε να σταματήσει η προσπάθεια απαξίωσης του προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που με ευσυνειδησία επιτελούν τα καθήκοντα τους, να μπει οριστικό φρένο στην εντατικοποίηση της εργασίας, να πραγματοποιηθούν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μην εκχωρηθεί καμία αρμοδιότητα των υπηρεσιών στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα".

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Search