ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗ-ΣΥ. Πρωτοπορία: "Παραμύθια η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια"

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η "ΔΗ-ΣΥ Πρωτοπορία" σχετικά με τα μηνμόνια και το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού, τονίζοντας πως πρόκειται για "παραμύθια και για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, με το σκεπτικό ότι η χώρα θα είναι υπό καθεστώς επιτροπείας μέχρι να ξεπληρώσει το 75% του χρέους, τουλάχιστον έναν αιώνα ακόμα".

Ειδικότερα, η "Δημοκρατική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία" αναφέρει:

"Μαζί με τις ευχές για το νέο έτος, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός ανήγγειλε, για μια ακόμη φορά, την "καθαρή" έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, προσπαθώντας έτσι να δώσει μια νότα αισιοδοξίας στον κόσμο. Όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, από τις ενέσεις αισιοδοξίας του πρωθυπουργού.

Καταρχήν, η χώρα θα είναι υπό καθεστώς επιτροπείας μέχρι να ξεπληρώσει το 75% του χρέους - τουλάχιστον έναν αιώνα ακόμα - κι αυτό το υπέγραψε ο κος. Τσίπρας.

Κατά δεύτερο, την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου - τον Αύγουστο του 2018 -ακολουθεί το 4ο μνημόνιο, που επίσης υπέγραψε ο κος Τσίπρας και περιλαμβάνει μέτρα δυσβάστακτα, όπως:

μείωση των συντάξεων των παλιών ασφαλισμένων-περίπου 3.000.000 συνταξιούχων-έως και 40%,

πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ,

μείωση του αφορολόγητου-μείον ένας μισθός ετησίως για τον καθένα,

δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς κλπ

Κατά τρίτο "καθαρή" έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει άρση των συνεπειών των μνημονίων-έστω σταδιακά - που εξαθλίωσαν και φτωχοποίησαν τους πολίτες αυτής της χώρας. Δηλαδή:

Θα  καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ;

Θα επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός;

Θα επιστραφεί το 40% των περικοπών που είχαμε;

Θα επανέλθουν οι συντάξεις στα προ μνημονίων επίπεδα;

Θα καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου;

Θα μειωθεί η άγρια φορολογία;

Θα πάει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ;

Θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί σε παιδεία και υγεία κλπ;

Τίποτε από όλα αυτά δεν πρόκειται να καταργηθεί. Αλλά ας μας πουν έστω ένα μέτρο που θα καταργηθεί με την "καθαρή " έξοδο από τα μνημόνια. Δεν έχουν ανακοινώσει - γιατί δεν πρόκειται να γίνει - ούτε ένα. Αντίθετα η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων θα συνεχίζεται και με τα παλιά και με τα νέα μέτρα των μνημονίων, τα οποία θα εφαρμόζονται κανονικά.

Όσο λοιπόν κι αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός κι η κυβέρνηση να μας πείσουν ότι το 2018 θα τελειώνουμε με τα μνημόνια, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Σκληρή και αδυσώπητη.

Τα μνημόνια και οι συνέπειές τους είναι εδώ και τα δύο από τα τέσσερα φέρουν την υπογραφή της σημερινής κυβέρνησης και του κου Τσίπρα προσωπικά.

Οι εξαγγελίες λοιπόν, περί "καθαρής" εξόδου, δεν είναι τίποτε άλλο παρά τα συνηθισμένα παραμύθια των κυβερνώντων, όπως ήταν και οι προεκλογικές τους δεσμεύσεις".

Search