ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαστήρια για παιδιά και νέους από την "Κίνηση Πρόταση"

Από τη Δευτέρα 8/1/18 ξεκινά κανονικά η λειτουργία των ομάδων και εργαστηρίων παιδιών στο ΚΔΑ , μετά την λειτουργία τους  με εθελοντική συμμετοχή των εμψυχωτών της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ»  από τα μέσα Οκτώβρη μέχρι τέλη Δεκέμβρη 2017.

Ειδικότερα, από την "Κίνηση Πρόταση" Πάτρας ανακοινώνεται:

"Το νέο έτος σηματοδοτεί έναν καινούργιο κύκλο του προγράμματος «ΠΡΟ-ΝΟΙΑ»,  που υλοποιείται από το 2016, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δραστηριότητες:

Ομάδες και Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 4-17 ετών

Τα παιδιά συμμετέχουν σε ομάδες και εργαστήρια όπου ευαισθητοποιούνται με βιωματικούς τρόπους, σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις, ανάδειξη και απόκτηση προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε θέματα σχετικά με την διαπολιτισμική κατανόηση, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την πρόληψη εξαρτήσεων. Μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο σεβασμού και αποδοχής στις ομάδες, τα παιδιά εκφράζουν συναισθήματα και απόψεις, αναλαμβάνουν ρόλους ευθύνης, εξελίσσονται, δημιουργούν σχέσεις, αλληλεπιδρούν με συνομηλίκους, ενδυναμώνονται. Τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι το παιχνίδι, η δραματοποίηση, οι κατασκευές, η ζωγραφική, οι δημιουργίες  κλπ. Όλα τα παραπάνω υπηρετούν το βασικό σκοπό της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», που είναι η πρόληψη των εξαρτήσεων καθώς και των επιζήμιων συμπεριφορών για την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών και η ποιότητα ζωής,  μέσα από την ολιστική προσέγγιση στα περιβάλλοντα που κινούνται και διαμορφώνονται τα παιδιά.

Το πρόγραμμα «ΠΡΟ-ΝΟΙΑ» περιλαμβάνει την καθημερινή (εκτός Παρασκευής) λειτουργία δίωρων (18.00-20.00) εργαστηρίων για παιδιά και νέους από 4-17 ετών στο ΚΔΑ Οι ομάδες των παιδιών είναι χωρισμένες ηλικιακά. Η εγγραφή για τη συμμετοχή των παιδιών στο νέο κύκλο του προγράμματος «ΠΡΟ-ΝΟΙΑ» ανέρχεται στα 10 ευρώ εφάπαξ για όλο τον χρόνο.

Επιπλέον υπηρεσίες που παρέχονται:

Εκτός από τις ομάδες παιδιών, το πρόγραμμα «ΠΡΟ-ΝΟΙΑ» υποστηρίζει και το οικογενειακό τους περιβάλλον μέσα από:

Α) ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικού χαρακτήρα   των γονέων με τους εμψυχωτές  του προγράμματος, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Β) σεμινάρια γονέων  και εκπαιδευτικών που  πραγματοποιούνται στην διάρκεια της χρονιάς
Γ) εργαστήρια για μαθητές σχολείων (πρόγραμμα ημέρας) στο χώρο του ΚΔΑ με την συνοδεία των εκπαιδευτικών τους (υπάρχει σχετική  έγκριση του Υπουργείου Παιδείας) και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.
Δ) το δίκτυο παροχής υπηρεσιών «ΔΕΞΑΜΕΝΗ», αποτελούμενο από   εθελοντές ιδιώτες που παρέχουν υπηρεσίες ( ιατρικές, παιδαγωγικές, ψυχοκοινωνικές) σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Περισσότερες πληροφορίες: στην ιστοσελίδα  www.protasi.org.gr
στο γραφείο της Κίνησης « ΠΡΟΤΑΣΗ» (Σαρανταπόρου 20)
email :  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και στο  τηλ. 2610-451790
ΠΡΩΙ: 09.00-14.00 ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ : 18.00-20.00"

Search