ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Eκπληκτικό timelapse με τον ελληνικό ουρανό(VIDEO)

Ένα εκπληκτικό timelapse με τον ελληνικό ουρανό διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό στις ΗΠΑ κρύβοντας πίσω του μια άκρως συγκινητική ιστορία. Ένα εκπληκτικό timelapse με τον ελληνικό ουρανό συμμετείχε στην επίσημη επιλογή των Los Angeles Independent Film Festival Awards για τον μήνα Δεκέμβριο και κέρδισε το βραβείο Best of the Fest των Hollywood International Independent Documentary Awards (HIIDA).

Το βίντεο, με τίτλο Greek Skies, κρύβει και μια συγκινητική ιστορία, αφού ο δημιουργός του Παναγιώτης Φιλίππου το έχει αφιερώσει στη μνήμη του πατέρα του και όπως ο ίδιος αναφέρει στη σελίδα του, για τη δημιουργία του χρειάστηκαν 365 ημέρες, 55.000 φωτογραφίες, 825 ώρες λήψεων, 8.400 χιλιόμετρα, 650 ώρες επεξεργασίας. «Τα κατάφερα μπαμπά, το βίντεο είναι έτοιμο» γράφει στο συγκινητικό του ποστ προς τον πατέρα του, που όπως λέει του έδωσε τη δύναμη να αντέξει και το κρύο και τη ζέστη και να τραβήξει τις εικόνες αυτές: «Μπαμπά, το βίντεο αυτό είσαι εσύ, εσύ είσαι οι "Greek Skies"».

Ο Κωνσταντίνος Φιλίππου, πατέρας του Παναγιώτη, πέθανε από καρκίνο, ενώ από την ίδια νόσο είχε χτυπηθεί και ο ίδιος ο Παναγιώτης. Όπως αναφέρει στο προσωπικό του blog, οι γιατροί του έδιναν τρεις έως έξι μήνες ζωής, όμως ως εκ θαύματος, όχι μόνο βρήκε τη δύναμη να μην τον πάρει από κάτω, αλλά κατόρθωσε τελικά και νίκησε τον καρκίνο:

«Ο καρκίνος ήταν το πολυτιμότερο δώρο που μου έστειλε ο Θεός. Ξέρω πως ακούγεται περίεργο, αλλά μέσα από αυτή τη διαδικασία, κατάφερα να ανακαλύψω ποιος είναι ο καλύτερός μου φίλος, οι καλύτεροί μου φίλοι, αυτοί που θα έπρεπε να είναι μαζί μου και στις καλές στιγμές. Επίσης κατάφερα να δω αν ο "πλησιέστερος" σε μένα άνθρωπος άξιζε να είναι δίπλα μου, κάτι που αποδείχθηκε πως δεν άξιζε. Κυρίως όμως, κατάφερα να δω την ζωή από μία εντελώς διαφορετική οπτική».

Search