ΕΛΛΑΔΑ

Εντός της ημέρας η απόφαση για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό

Ολοκληρώθηκε από την πρόεδρο Θ' Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Ευγενία Μυλωνοπούλου η διαδικασία ακρόασης των δύο πλευρών για το αίτημα του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που θα παγώνει άμεσα την απόφαση για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με την οποία του χορηγήθηκε άσυλο.

Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών - απουσία του Τούρκου αξιωματικού - και ενδέχεται εντός της ημέρας να εκδοθεί απόφαση για την τύχη του αιτήματος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσδιοριστεί η συζήτηση επί του αιτήματος αναστολής που επίσης έχει καταθέσει το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, ήδη προσδιορίστηκε για τις 15 Φεβρουαρίου η συζήτηση για την αίτηση ακύρωσης.

Σε κάθε περίπτωση νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών (για τους υπόλοιπους 7 αναμένεται από μέρα σε μέρα η απόφαση της δευτεροβάθμιας ασύλου) θα κριθεί τελικά από το ΣτΕ.

Τι υποστήριξαν οι δύο πλευρές

Σύμφωνα με πληροφοριες οι νομικοί παραστάτες του Υπουργείου υποστήριξαν ότι πρέπει να χορηγηθεί η προσωρινή διαταγή για λόγους δημοσιου συμφέροντος και προκειμένου να μην διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικες σχέσεις.

Ο Τούρκος αξωματικός διά του νομικού του εκπροσώπου τόνισε ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πληρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθωριο να ανατραπεί ενωπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου.

 

Search