ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πορεία ιερέων στο Αίγιο για το Μακεδονικό

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν ιερείς της Αιγιάλειας με μπροστάρη τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Στη διάρκεια ιερατικής σύναξης με μοναδικό θέμα το Μακεδονικό αποφασίστηκε να γίνει συλλαλητήριο την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, την ίδια μέρα που θα πραγματοποιηθεί και το ανάλογο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων. Παράλληλα, την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου το μεσημέρι, οι ιερείς της Μητρόπολης θα πραγματοποιήσουν πορεία από τα φανάρια της Μητροπόλεως κατεβαίνοντας μέχρι την Αγία Τριάδα, με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα σαν ένα πρώτο "μήνυμα" για την αμετακίνητη θέση της Εκκλησίας στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΞΗΣ

Με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης το εθνικής και εκκλησιαστικής σημασίας επείγον θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων με την προσωνυμία «Μακεδονία», πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» Ιερατική Σύναξη των ιερέων της επαρχίας Αιγιαλείας, έπειτα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος: «Η Ελλάδα μας χάνεται, η Ιστορία μας μολύνεται!»

Λαμβάνοντας τον λόγο ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους ιερείς για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή του, σημείωσε πως έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις η Μακεδονία χάνεται και η Ελλάδα ακρωτηριάζεται! «Σας καλώ να ξεσηκωθούμε! Όλοι οι Αιγιαλείς, όλοι οι Έλληνες! Δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι αγώνες των Μακεδονομάχων πηγαίνουν χαμένοι! Η Ιστορία μας μολύνεται! Γι’ αυτό και εγώ σήμερα, από την ιστορική Βοστίτσα, σας ζητώ, αδελφοί μου και παιδιά μου εν Κυρίω, να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας! Να πούμε το δικό μας «όχι» ώστε να αποτραπεί η παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στο κρατίδιο των Σκοπίων! Είναι κάτι που οφείλουμε στους προγόνους μας αλλά και στις επόμενες γενιές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, προτείνοντας συγκεκριμένες μορφές αντίδρασης (αναφέρονται στο κάτωθι ψήφισμα), οι οποίες και έγιναν δεκτές από το σύνολο των ιερέων. Και κατέληξε ως εξής: «Θέλω να γνωρίζετε πως έπειτα από αυτόν τον αγώνα, έπειτα από αυτήν την επανάσταση, δεν θα βγούμε χαμένοι. Το όνομα του Θεού θα δοξαστεί!».

Search