ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Πορεία κατά του πολυνομοσχεδίου - Μεγάλη συμμετοχή παρά τη βροχή

Ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων της Πάτρας κατά του πολυνομοσχεδίου που περνάει απόψε από τη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι, πάνω από 550 άτομα, παρά τη βροχή ξεκίνησαν από την πλατεία Όλγας και αυτή την ώρα ακολουθούν την οδό Μαιζώνος με κατεύθυνση προς την πλατεία Γεωργίου. Επί ποδός βρίσκεται και η Αστυνομία, η οποία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Τα προαπαιτούμενα και το Πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή,  προκαλεί θύελλα αντιδράσεων με κινητοποιήσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Αυτό για την Πάτρα σημαίνει:
 
-Κλειστά αναμένεται να είναι Δευτέρα τα δικαστήρια της Πάτρας καθώς 24ωρη αποχή έχουν ανακοινώσει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας, αλλά και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων που διαμαρτύρονται για την επέκταση του θεσμού της διαμεσολάβησης, μέσω του Πολυνομοσχεδίου.
-Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στο δημόσιο, από τις 12:00 μμ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενώ 24ωρη απεργία στον δημόσιο τομέα στην οποία συμμετέχουν νοσοκομειακοί υπάλληλοι και ιατρικό προσωπικό.
-Μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στηρίζει την 24ωρη απεργία των νοσοκομειακών ιατρών και τη στάση εργασίας στον ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ (ΙΚΑ) από 12:00-3:00 μμ.
-Συμμετοχή στην στάση εργασίας ανακοίνωσε και η Α’ ΕΛΜΕ Αχαϊας, όπου καθηγητές και δάσκαλοι της Πάτρας ανακοίνωσαν αποκλεισμό της Περιφερεικαής Δ/νσης Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας στην Ακτή Δυμαίων στις 11.00 πμ.
-Επίσης ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ αλλά και στάση εργασίας έχει κηρύξει και η ΔΟΕ, από τις 8:00 πμ. μέχρι τις 12:00 μ. για να διευκολύνει όσους εκπαιδευτικούς έχουν αποφασίσει να απεργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
-Απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας έχει ανακοινώσει και το ΠΑΜΕ.
- Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας, καλεί τα σωματεία-μέλη της να αντιδράσουν στην ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και τους αυτοαπασχολούμενους, βιοτέχνες, εμπόρους επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Ομοσπονδίας Αράτου 21, στις 6 το απόγευμα.

Search