ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου του καθηγητή νευροχειρουργικής του ΠΠΝΠ Δημήτρη Κωνσταντίνου στις Άνδεις(ΦΩΤΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 2018-01-17 10:55:45

Αδυνατεί να πιστέχει η ιατρική κοινότξτα της Πάτρας το πόσο άδικα χάθηκε στις παγωμένες Άνδεις, ο νευροχειρουργός Δημήτρης Κωνσταντίνου, που είχε πάει για ορειβασία σε υψόμετρο περίπου 6.800 μέτρων, στην τοποθεσία που ονομάζεται «Φιλό ντε Γκουανάκο», με πενταμελή αποστολή.

Εκεί λόγω του ότι το οξυγόνο είναι ελάχιστο, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Στο σημείο κλήθηκε και έφτασε ελικόπτερο που τον μετέφερε σε νοσοκομείο της Αργεντινής, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Είχε υποστεί πνευμονικό οίδημα και η καρδιά του δεν άντεξε.

Είχε ξεκινήσει στις 30 Δεκεμβρίου από την Πάτρα με παρέα φίλων και είχε προγραμματίσει να επιστρέψει στη δουλειά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στις 23 Ιανουαρίου.

Η είδηση του θανάτου του Πατρινού έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και των ΜΜΕ της Αργεντινής τα οποία μεταδίδουν πληροφορίες για τον τρόπο που έχασε την ζωή του στις Άνδεις.

Ήταν μόλις 59 ετών. Παντρεμένος με την παιδίατρο του ΙΚΑ της οδού Γούναρη Ασπασία Μούρτου και γιος του Θρασύβουλου Κωνσταντίνου, υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων.

Αρχική Ενημέρωση 2018-01-16 21:33:45

Από ανακοπή στις Άνδεις στο Ακονκάγκουα, στο ψηλότερο βουνό στην Αμερική στην επαρχία Μεντόσα της Αργεντινής, ενώ βρισκόταν σε ορειβασία και σε υψόμετρο 6.000 μέτρων έφυγε πρόωρα, σοκάροντας την ιατρική κοινότητα της Πάτρας, ο καθηγητής της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Ρίου, γνωστός νευροχειρουργός Δημήτρης Κωνσταντίνου.

O  Δημήτρης Κωνσταντίνου του Θρασυβούλου, γεννήθηκε στην Πάτρα (1-1-1959) και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983).
Ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στην  Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν.Π και είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (1993). Εξειδικεύθηκε στην χειρουργική σπονδυλικής στήλης στο Phoenix – Arizona των ΗΠΑ και είναι μέλος της American Association of Neurological Session (AANS), Congress of Neurological Session (CNS).
Ήταν  Διευθυντής των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του Ελληνικού Προγράμματος ATLS (Advance Trauma Life Support) του American College of Surgeon.
Ήταν υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος ιατρών και φοιτητών, που ασκούνται στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική και  επιβλέπων σε τέσσερις διδακτορικές διατριβές, που είναι σε εξέλιξη.
Από τον Αύγουστο του 2009 έως σήμερα, ήταν  Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ.

Search