ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυτ.Ελλάδα: Επιστρέφουν οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις

Βροχερός αλλά με ανεκτές θερμοκρασίες θα είναι σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως από το απόγευμα αναμένονται σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ανεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί στα νότια πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ, που από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού σε όλες για την περιοχή των Νησιών του Ιονίου, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Πελοποννήσου

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Από τη νύχτα και από τα βόρεια τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, που από το βράδυ και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για την Πέμπτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα Περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7, στα πελάγη 7 με 8 και πιθανόν Στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση το βράδυ και από τα δυτικά.

Θερμοκρασια: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους το πρωί και τη νύχτα Κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Search