ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτήτρια καθηλώθηκε σε καροτσάκι από αμέλεια γιατρού που καταδικάστηκε

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε βάρος γιατρού του Βενιζελείου Νοσοκομείου για την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια. Η υπόθεση αφορά στην φοιτήτρια Μαρίζα Γουργολίτσα, η οποία από το 2011 έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό καρότσι.

Η κοπέλα δια του συνηγόρου της, Νίκου Διαλυνά, είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για την παραπληγία της, η οποία άλλαξε την ζωή της δραματικά.

Το δικαστήριο όπως τονίζει το "cretalive" επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών στον γιατρό, στον οποίο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Από την πλευρά της υπεράσπισης έχει ήδη ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Η Μαρίζα σπούδαζε και εργαζόταν στο Ηράκλειο όταν ένιωσε ένα δυνατό πόνο να «ζώνει» την πλάτη και να την αγκαλιάζει μέχρι το στήθος.

Αν και απευθύνθηκε δύο φορές στο Βενιζέλειο, υποστηρίζεται ότι δεν αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε, δεν υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις με αποτέλεσμα να μην γίνει έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος και η κατάσταση της να επιδεινωθεί. Λίγα 24ωρα μετά υποβλήθηκε σε μαγνητική στο ΠΑΓΝΗ όμως ήδη είχαν αρχίσει να παραλύουν τα κάτω άκρα της. Υπήρχε δυσπλασία, ένα μόρφωμα δηλαδή, στον νωτιαίο μυελό, που αιμορραγούσε με αποτέλεσμα να προκληθούν οι βλάβες.

Για δικαίωση έκανε λόγο ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, κ. Νίκος Διαλυνάς, μετά από μεγάλη «μάχη» που έδωσαν, όπως είπε.

Search