ΚΟΙΝΩΝΙΑ

6η ΥΠΕ και Ιατρικός Σύλλογος συναντήθηκαν για θέματα υγείας

Μέσα σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας, με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Νικολόπουλο και τον αναπληρωτή διοικητή, Δημήτριο Κωστακιώτη.

Θέμα της συνάντησης αυτής ήταν τα δεκάδες ιατρικά κενά που υπάρχουν σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, αλλά και τις δυσλειτουργίες της περίθαλψης σε όλη την περιοχή.

Τα μέλη της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου τόνισαν ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα και ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται ακόμα και την ίδια μέρα σε διάφορα πόστα προκειμένου να καλύψουν τα κενά.

Όπως ειπώθηκε στη συνάντηση που έγινε οι προσλήψεις που έχουν γίνει είναι ελάχιστες σε σχέση με τα κενά που υπάρχουν, τα οποία αντί να μειώνονται συνεχώς αυξάνονται λόγω των ελλείψεων και της όλης κατάστασης που χαρακτηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη ανάγκη να αυξηθούν οι κλίνες, ενώ σύμφωνα με τα όσα είπε η πλευρά της 6ης ΥΠΕ μέχρι τα τέλη Γενάρη αναμένεται να λειτουργήσει η κεντρική μονάδα των ΤΟΜΥ, πιθανότατα στο παλιό κτίριο του ΤΑΠΟΤΕ.

Έτσι, ξεκινά την λειτουργία του στην Πάτρα και αυτός ο φορέας της δημόσιας υγείας που σύμφωνα με τους κυβερνώντες θα δώσει μεγάλη ανάσα στους γιατρούς και σε όλες τις νοσηλευτικές και υγειονομικές μονάδες.

Search